Scrisoarea unei românce care a murit în lagărele naziste, citită la Yad Vashem în prezenţa Papei

Scrisoarea unei românce care a murit în lagărele naziste, citită la Yad Vashem în prezenţa Papei

Scrisoarea unei românce în vârstă de 22 de ani care a murit în lagărele naziste a fost citită luni în timpul vizitei Papei Francisc la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim.

Scrisoarea unei românce care a murit în lagărele naziste, citită la Yad Vashem în prezenţa Papei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În timpul vizitei la Memorialul Yad Vashem, ridicat în memoria celor şase milioane de evrei exterminaţi în lagărele naziste, Papa Francisc a denunţat "tragedia incomensurabilă" a Holocaustului şi "nenorocirea" pe care a reprezentat-o pentru umanitate, , relatează Radio Vatican, în ediţia online .

Dumnezeu "ştia riscul libertăţii, ştia că s-ar putea ca Fiul să se piardă, dar, probabil, nici chiar Tatăl nu-şi putea imagina o astfel de cădere, un astfel de abis", a declarat Papa Francisc în "Sala amintirii" a memorialului, în prezenţa preşedintelui Shimon Peres, a premierului Benjamin Netanyahu şi a rabinilor.

Papa Francisc a aprins flacăra memorialului, a depus o coroană de flori şi a salutat supravieţuitori ai Holocaustului.

De la sosirea în Israel duminică după-amiază, Papa Francisc a denunţat puternic Holocaustul şi antisemitismul şi a lansat un apel în favoarea unei educaţii care să treacă peste prejudecăţi şi să promoveze dialogul.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...