Se întâmplă în Pakistan: un bebeluş de 9 luni a fost acuzat de tentativă de crimă

Poliţistul pakistanez care a făcut acuzaţia şi a obligat copilul să se prezinte în faţa judecătorilor a fost deja suspendat, au informat oficiali ai poliţiei din Lahore.

Copilul, pe numele său Mohammad Musa, fusese arestat în februarie, împreună cu alţi membri ai familiei sale, pentru că ar fi aruncat cu pietre în angajaţii unei companii de gaze, care desfăşurau o acţiune de depistare a unor localnici pentru modificarea ilegală a contoarelor de gaz, notează Le Parisien.

Ofiţerul de poliţie Kashif Muhammad i-a cercetat pe localnici pentru tentativă de crimă, trimiţându-i în faţa judecătorilor, inclusiv bebeluşul, care plângea pe umărul bunicului său, Muhammad Yasin. „Lumea la tribunal se întreba cum poate fi acuzat de tentativă de crimă un bebeluş? Ce fel de poliţişti avem?”, şi-a arătat indignarea bunicul, care îi dădea copilului să sugă dintr-un biberon.

Muhammad Yasin a acuzat poliţia că ar fi fabricat acuzaţiile la solicitarea unei familii rivale, care fusese debranşată de la reţeaua de gaze.

„Poliţiştii şi angajaţii companiei de gaze au venit neanunţaţi şi au început să ridice contoarele. Oamenii au început să protesteze şi au blocat strada. Au renunţat la protest după ce la faţa locului au venit şefii poliţiei şi au asigurat că nu se va face vreo nedreptate. Mai târziu am aflat că suntem acuzaţi de tentativă de crimă”, a povestit Muhammad Yasin.

Poliţistul zelos, suspendat din funcţie

Judecătorii tribunalului au dispus suspendarea poliţistului prea zelos şi au ordonat punerea în libertate pe cauţiune a bebeluşului. Cu toate acestea, copilul trebuie să să compară săptămâna viitoare, pentru a doua oară, în faţa instanţei.

„Judecătorii ar trebui să achite copilul, pentru că vârsta minimă a răspunderii penale este de şapte ani”, a declarat avocatul familiei acuzate de tentativă de crimă.

De fapt, începând de anul trecut, în Pakistan vârsta răspunderii delictuale s-a modificat de la şapte, la 12 ani, cu excepţia cazurilor de terorism.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing