Şeful Pentagonului va merge în Georgia şi Turcia după summitul NATO

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, se va deplasa în Georgia şi în Turcia la finalul summitului NATO din Ţara Galilor, de săptămâna viitoare, pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, relatează AFP.

Chuck Hagel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Hagel va părăsi Statele Unite miercuri, pentru o călătorie de şase zile care va începe la Cardiff, pentru summitul Alianţei Nord-Atlantice, unde liderii statelor membre vor discuta despre "crizele din Ucraina şi Orientul Mijlociu şi despre modul de a consolida Alianţa pe viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Secretarul Apărării va merge ulterior în Georgia, o ţară care nu este membră NATO, dar care doreşte să devină şi "împărtăşeşte îngrijorările pe tema acţiunilor Rusiei în Ucraina", a adăugat contraamiralul Kirby.

Chuck Hagel se va deplasa apoi în Turcia, care este "un aliat-cheie al NATO. Ţinând cont de frontierele sale cu Siria şi Irakul, (Turcia) împărtăşeşte profunda noastră preocupare privind ameninţarea regională reprezentată de" gruparea Statul Islamic, a precizat purtătorul de cuvânt.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…