'Serioase divergențe' în privința Ucrainei între Putin și Merkel (Kremlin)

'Serioase divergențe' în privința Ucrainei între Putin și Merkel (Kremlin)

'Serioase divergențe' există încă în privința crizei ucrainene între președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel, a declarat vineri dimineața purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la puțin timp după întâlnirea dintre cei doi lideri de la Milano, unde are loc summitul Europa-Asia.

'Există încă serioase divergențe în legătură cu geneza conflictului intern din Ucraina și cauzele profunde a ceea ce se petrece în prezent' în această țară, a afirmat Peskov la finalul convorbirilor care au durat două ore și jumătate și care s-au încheiat mult după miezul nopții, după cum relatează agențiile de presă ruse.

Dmitri Peskov a precizat că, în cursul întâlnirii lor, Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat probleme legate de aplicarea și respectarea acordurilor de la Minsk, care au permis instituirea unui armistițiu în estul Ucrainei, în cadrul convorbirilor punându-se accent pe necesitatea finalizării procesului de dezangajare a părților implicate în conflict. Președintele rus și cancelarul german au discutat și problema gazului, în contextul disputei dintre Moscova și Kiev ca urmare a deciziei din luna iunie a Gazprom de a întrerupe livrările către Ucraina.

Liderul de la Kremlin, care participă pentru prima dată la summitul Europa-Asia, urmează să se întâlnească vineri la Milano cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, ultima lor întrevedere având loc la sfârșitul lunii august în capitala belarusă, Minsk. Întâlnirea dintre cei doi președinți se va desfășura în prezența mai multor lideri europeni, între care cancelarul Angela Merkel, președintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, șeful guvernului italian Matteo Renzi și președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Herman Van Rompuy și Jose Manuel Barroso. Se așteaptă ca situația din Ucraina și dosarul gazului să fie din nou abordate în cadrul acestor discuții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...