Siria: Cinci persoane au murit de subnutriție, iar alte zeci sunt în pericol în Madaya (ONU)

Siria: Cinci persoane au murit de subnutriție, iar alte zeci sunt în pericol în Madaya (ONU)

Cinci persoane au murit de subnutriție în ultima săptămână în orașul sirian asediat Madaya, unde un litru de lapte pentru bebeluși a ajuns să coste peste 300 de dolari, în pofida a două convoaie cu ajutoare de urgență ale ONU care au ajuns în această localitate aflată sub asediu, relevă un raport al Națiunilor Unite, citat de Reuters.

Potrivit lucrătorilor umanitari locali, 32 de persoane au murit de subnutriție în ultima lună, iar săptămâna trecută două convoaie cu ajutoare au fost livrate celor 42.000 de persoane din acest oraș aflat sub blocadă de mai multe luni.

Alte zeci de persoane au nevoie urgentă de îngrijiri medicale de specialitate în afara orașului Madaya pentru a putea supraviețui, însă lucrătorii umanitari ai ONU și ai Semilunii Roșii Arabe Siriene nu au reușit să evacueze decât 10 dintre ele, se arată în raport.

"De la 11 ianuarie, în pofida asistenței oferite, cinci persoane ar fi murit de subnutriție la Madaya", se menționează în raportul umanitar al Națiunilor Unite, publicat duminică.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că părțile implicate în războiul din Siria, și în special guvernul președintelui Bashar al-Assad, comit 'atrocități' și a condamnat folosirea înfometării ca armă de război în acest conflict care durează de cinci ani.

Potrivit ONU, circa 450.000 de persoane sunt blocate în 15 asedii pe teritoriul Siriei, printre care și în zone controlate de guvern, de jihadiștii Statului Islamic și de alte grupări insurgente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...