Spania: Curtea Supremă respinge cererea de paternitate depusă de o belgiancă pe numele lui Juan Carlos

Spania: Curtea Supremă respinge cererea de paternitate depusă de o belgiancă pe numele lui Juan Carlos

Curtea Supremă, cea mai înaltă jurisdicție spaniolă, a respins miercuri cererea de recunoaștere a paternității depusă de o belgiancă pe numele fostului rege Juan Carlos, 77 de ani, care a abdicat în favoarea fiului său Felipe VI, relatează AFP.

Curtea Supremă a acceptat recursul lui Juan Carlos, care își păstrează titlul onorific de rege, depus în februarie împotriva cererii lui Ingrid Sartiau, o belgiancă în jur de 40 de ani, care asigură că este rodul unei legături între Juan Carlos și mama ei.

Ingrid Sartiau a depus cererea după ce Juan Carlos și-a pierdut imunitatea în urma abdicării sale. Belgianca susține că este rezultatul unei aventuri a lui Juan Carlos, la mijlocul anilor 1960, când încă nu devenise rege. El s-a căsătorit cu regina Sofia în 1962.

Juan Carlos a devenit rege al Spaniei în 1975 după moartea dictatorului Francisco Franco. După 39 de ani de domnie el a abdicat, la 18 iunie 2014, în favoarea fiului său Felipe VI, în vârstă de 47 de ani, în speranța de a da o nouă imagine monarhiei.

Ultimii ani de domniei ai lui Juan Carlos au fost afectați de o serie de scandaluri, printre care cel pentru corupție în care a fost implicată fiica sa Cristina, în vârstă de 49 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro