Statele Unite sunt pregătite să treacă la sancţiuni economice suplimentare dacă Rusia nu respectă acordul semnat la Geneva

Statele Unite sunt pregătite să treacă la sancţiuni economice suplimentare dacă Rusia nu respectă acordul semnat la Geneva

„Noi credem că Rusia are o influenţă majoră asupra acţiunilor de destabilizare din estul Ucrainei. Dacă nu vom vedea o reacţie din partea Rusiei, conformă cu angajamentele asumate la Geneva, Statele Unite, alături de partenerii europeni, sunt gata sa impună noi sancţiuni suplimentare Rusiei”, a declarat Susan Rice, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională.

Oficialul de la Casa Albă a precizat că noile sancţiuni vor viza „sectoare foarte importante ale economiei ruseşti”, adaugând că Statele Unite au identificat asociaţi foarte apropiaţi din conducerea rusa ca posibile ţinte ale noilor sancţiuni.

Kremlinul a criticat atitudinea Statelor Unite, acuzându-le că tratează Moscova precum un „elev vinovat”.

„Nu poţi trata Rusia ca pe un elev vinovat care trebuie să... facă spectacol, doar pentru că şi-a realizat temele”, a declarat purtatorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

În cursul zilei de vineri, secretarul american de Stat, John Kerry, a discutat la telefon cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Un oficial de la Washington a spus că diplomatul american i-a transmis şefului diplomaţiei ruse că următoarea săptămână este decisivă asupra punerii în aplicare a dispoziţiilor semnate la Geneva.

Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană şi Statele Unite au semnat de curând un acord prin care militanţii pro-ruşi sunt somaţi să elibereze sediile guvernamentale ocupate şi să depună armele.

În estul Ucrainei, militanţii pro-ruşi au denunţat acordul semnat la Geneva, precizând că el nu a fost realizat în numele lor. Liderul grupurilor separatiste a anunţat că activiştii nu vor părăsi sediile clădirilor guvernamentale până când guvernul interimar de la Kiev nu va demisiona.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

2 O doctoriţă de la SMURD Iaşi a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”. „Un pacient m-a întrebat dacă a murit şi …

3 Noi reguli la vânzarea sau închirierea locuinţelor. Ce obligaţii pot fi impuse proprietarilor

4 Robert Turcescu, care s-a deconspirat în direct că a fost ofițer acoperit, revine în presă

5 Cum a ajuns "doctorul în economie" Darius Vâlcov în fața judecătorilor. "Fără acest pas, nu se finalizează pro…