Statul Islamic, și nu SUA, este principalul dușman al Rusiei (Lavrov)

Cel mai mare dușman al Rusiei este gruparea jihadistă Statul Islamic, și nu Statele Unite ale Americii, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în pofida relațiilor tensionate dintre Washington și Moscova pe fondul crizei ucrainene, relatează France Presse. 'Eu cred că Statul Islamic este cel mai mare dușman al nostru la ora actuală', a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat pentru trei posturi ruse de radio, întrebat fiind care este principala amenințare pentru Rusia — NATO, SUA, China sau Statul Islamic.

Șeful diplomației ruse a explicat această amenințare prin faptul că 'sute de ruși, sute de europeni și sute de americani luptă pentru Statul Islamic'. 'Ei sunt deja pe cale să se întoarcă acasă. Revin pentru a se odihni după ce au luptat și pot întreprinde acțiuni negative', a adăugat el.

Serghei Lavrov a subliniat în continuare că divergențele dintre Rusia și SUA, relațiile dintre cele două țări fiind la cel mai scăzut nivel de la încheierea războiului rece în contextul crizei ucrainene, 'sunt probleme între state ce vizează ordinea mondială și ele trebuie rezolvate prin negocieri'.

Referindu-se la China, ministrul rus de externe a afirmat, după cum relatează RIA Novosti, că nu vede nicio amenințare venind dinspre această țară. Singura amenințare pentru Rusia dinspre Est este sistemul global de apărare antirachetă al SUA, a afirmat Lavrov în interviul menționat.

'Nu văd nicio amenințare din partea Chinei. În general, dinspre Est nu văd nicio amenințare decât una singură: apărarea antirachetă, sistemul global al SUA, care este creat atât pe teritoriul Statelor Unite, cât și pe cel european', a subliniat șeful diplomației ruse. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos