ȘTIRILE AMIEZII - POLITICI INTERNAȚIONALE-ROMÂNIA ÎN LUME - 27 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - POLITICI INTERNAȚIONALE-ROMÂNIA ÎN LUME - 27 OCTOMBRIE

Ucraina a votat masiv pentru o orientare "ireversibilă" spre Europa, a declarat președintele Petro Poroșenko, după ce prooccidentalii au obținut o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare de duminică, potrivit exit-poll-urilor.

* Alegerile legislative anticipate din Ucraina au consacrat victoria partizanilor soluționării pașnice a conflictului din estul acestei țări, a apreciat luni Grigori Karazin, adjunct al ministrului rus de externe, adăugând însă că 'naționaliștii' care vor ajunge în parlamentul de la Kiev ar putea submina acest proces.

* Președinta Braziliei, Dilma Rousseff, realeasă duminică pentru un mandat de patru ani, a făcut apel la pace, unitate și dialog.

* Consulatul Ungariei la Istanbul a primit un plic conținând o substanță suspectă, după ce alte cinci consulate din același oraș ale unor țări care fac parte din coaliția împotriva grupării jihadiste Statul Islamic au primit vineri plicuri cu prafuri de culoare galbenă.

* Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor) a decis luni să interzică importul de carne și mezeluri provenite din Republica Moldova, sub pretextul 'încălcării normelor sanitare' în această țară.

* Australia a anunțat luni o serie de măsuri ce vizează suspendarea imigrației provenite din țări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, în scopul de a împiedica răspândirea virusului pe teritoriul său.

* Papa Francisc a invitat peste o sută de reprezentanți ai unor mișcări populare la un colocviu inedit care începe luni la Vatican privind globalizarea și excluziunea, în prezența președintelui bolivian, Evo Morales. În perioada 27-29 octombrie, reprezentanții unor mișcări ale muncitorilor cu situație precară, ale imigraților, ale țăranilor fără pământ, ale popoarelor indigene, ale persoanelor marginalizate veniți din întreaga lume vor participa la colocviul organizat de Consiliul Pontifical pentru Justiție și Pace, în colaborare cu Academia Pontificală de Științe Sociale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro