SUA: 50 de polițiști au fost uciși cu arme de foc în 2014 (raport)

SUA: 50 de polițiști au fost uciși cu arme de foc în 2014 (raport)

Cincizeci de polițiști americani au fost uciși de gloanțe în acest an, cifră în creștere față de anul 2013, dar inferioară mediei din ultimii zece ani (53 de decese cauzate de arme de foc), relevă un studiu publicat marți de Fundația pentru memoria ofițerilor poliției naționale din SUA (NLEOMF), citat de AFP.

Studiul arată că 126 de agenți de poliție americani au decedat în 2014 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în creștere cu 24% față de anul trecut. Dintre aceștia, 50 au fost uciși cu arme de foc.

Cincisprezece din ei au murit în ambuscade, metodă utilizată de trei ori mai des contra polițiștilor decât în 2013, cel mai recent caz având loc pe 20 decembrie, la New York. Atunci, doi agenți din Departamentul de poliție din New York (NYPD) au fost împușcați mortal în mașina lor de serviciu, după escaladarea protestelor la nivel național contra mai multor cazuri în care persoane de culoare au fost ucise de polițiști albi în SUA.

Însă, potrivit raportului preliminar al NLEOMF, numărul polițiștilor omorâți cu arme de foc s-a redus constant începând din 1973, când 156 de agenți au decedat în acest fel.

Dintre ofițerii americani de poliție uciși cu arme de foc, 68% au fost împușcați cu pistoale, procent mult superior numărului de cazuri în care au fost folosite puști de asalt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție