SUA au testat rachetele interceptoare SM-3 pe care le vor instala în România până la sfârșitul anului

SUA au testat rachetele interceptoare SM-3 pe care le vor instala în România până la sfârșitul anului

Statele Unite ale Americii au în plan instalarea unui sistem Aegis Ashore BMD în România până la sfârșitul anului în curs și a unui sistem similar în Polonia până în 2018, a indicat Agenția americană pentru apărarea antirachetă (MDA), potrivit agenției rusă de presă SputnikNews.

Foto: (c) defense.gov

MDA și programul Ballistic Missile Defense Systems (BMDS) au efectuat joi teste cu interceptori Standard Missile-3 (SM-3) ce urmează să fie desfășurați în România în acest an, a declarat directorul Agenției, viceamiralul James Syring.

'Testul de astăzi a demonstrat că aceeași capabilitate Aegis Ballistic Missile Defense care a fost desfășurată pe mare și operațională de ani, va fi în curând operațională pe uscat ca parte a capabilității Fazei a 2-a a EPAA (European Phased Adaptive Approach, Abordarea Europeană Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă) în România', a declarat viceamiralul Syring.

SM-3 Block IB este un interceptor care distruge rachete balistice prin impact la mare viteză. Despre acest sistem, Taylor Lawrence, președintele companiei constructoare Raytheon Co., a declarat că, 'indiferent cum este lansat, un SM-3 poate să intercepteze amenințări în spațiu și să le distrugă'. 'Flexibilitatea desfășurării de SM-3 de pe uscat sau pe mare extinde opțiunile de protecție pentru comandanții combatanți și aliații noștri în lume', a subliniat Lawrence.

SM-3 a fost testat pentru prima oară pentru interceptarea și distrugerea unei rachete balistice pe un teatru european la data de 20 octombrie, în zona insulelor Hebride din Oceanul Atlantic, în largul coastelor Scoției.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /