SUA: Hillary Clinton a oferit acces FBI la serverul său privat și a predat o copie a email-urilor controversate

SUA: Hillary Clinton a oferit acces FBI la serverul său privat și a predat o copie a email-urilor controversate

Avocatul fostului secretar de stat american și actual candidat la Casa Albă, Hillary Clinton, a oferit acces poliției federale americane (FBI) la un server privat de pe care au fost trimise și primite email-uri aflate în centrul unei controverse privind siguranța națională, a informat marți presa americană, relatează AFP și Reuters.

Controversa asupra acestor email-uri, declanșată în momentul în care Hillary Clinton încearcă să obțină învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din 2016, se referă la faptul că mesajele au fost trimise sau primite de pe un cont de email și un server private și nu de pe un cont guvernamental, așa cum este regula pentru șeful diplomației, funcție pe care Hillary Clinton a ocupat-o între 2009 și 2013.

FBI a început recent o anchetă în legătură cu această chestiune, contactându-i pe avocatul lui Hillary Clinton și o companie care a lucrat la serverele fostului secretar de stat, concentrându-se mai mult pe securitatea informatică a serverelor utilizate decât pe conținutul mesajelor.

'Avocatul lui Hillary Clinton a furnizat FBI acces la serverul pe care s-au aflat e-mail-urile private în timpul celor patru ani în funcția de secretar de stat', a declarat echipa de campanie, scrie Washington Post.

În plus față de acces la server, 'avocatul său le-a dat agenților un stick USB pe care se află copii ale miilor de email-uri pe care (Hillary) Clinton le-a predat înainte Departamentului de Stat', a mai spus sursa citată.

Potrivit lui Nick Merrill, purtătorul de cuvânt al lui Hillary Clinton, actuala candidată la Casa Albă cooperează pe deplin la anchetă și speră ca aceasta 'va stabili cât mai curând posibil ce email-uri pot fi făcute publice'; a informat la rândul său CBS News.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?