SUA: Hillary Clinton a oferit acces FBI la serverul său privat și a predat o copie a email-urilor controversate

Avocatul fostului secretar de stat american și actual candidat la Casa Albă, Hillary Clinton, a oferit acces poliției federale americane (FBI) la un server privat de pe care au fost trimise și primite email-uri aflate în centrul unei controverse privind siguranța națională, a informat marți presa americană, relatează AFP și Reuters.

Controversa asupra acestor email-uri, declanșată în momentul în care Hillary Clinton încearcă să obțină învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din 2016, se referă la faptul că mesajele au fost trimise sau primite de pe un cont de email și un server private și nu de pe un cont guvernamental, așa cum este regula pentru șeful diplomației, funcție pe care Hillary Clinton a ocupat-o între 2009 și 2013.

FBI a început recent o anchetă în legătură cu această chestiune, contactându-i pe avocatul lui Hillary Clinton și o companie care a lucrat la serverele fostului secretar de stat, concentrându-se mai mult pe securitatea informatică a serverelor utilizate decât pe conținutul mesajelor.

'Avocatul lui Hillary Clinton a furnizat FBI acces la serverul pe care s-au aflat e-mail-urile private în timpul celor patru ani în funcția de secretar de stat', a declarat echipa de campanie, scrie Washington Post.

În plus față de acces la server, 'avocatul său le-a dat agenților un stick USB pe care se află copii ale miilor de email-uri pe care (Hillary) Clinton le-a predat înainte Departamentului de Stat', a mai spus sursa citată.

Potrivit lui Nick Merrill, purtătorul de cuvânt al lui Hillary Clinton, actuala candidată la Casa Albă cooperează pe deplin la anchetă și speră ca aceasta 'va stabili cât mai curând posibil ce email-uri pot fi făcute publice'; a informat la rândul său CBS News.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic