SUA: Șefa Agenției americane de luptă antidrog se va pensiona după ce agenți ai săi au participat la orgii

SUA: Șefa Agenției americane de luptă antidrog se va pensiona după ce agenți ai săi au participat la orgii

Șefa Agenției americane de luptă împotriva drogurilor (Drugs Enforcement Agency, DEA) se va pensiona, după ce agenți ai agenției au devenit subiect de scandal, participând la orgii în străinătate cu prostituate plătite din banii cartelurilor de droguri, a anunțat marți ministrul justiției al SUA, informează AFP. Michele Leonhart, aflată la conducerea DEA din 2007, se va pensiona la jumătatea lunii mai, a explicat Eric Holder într-un comunicat.

Agenția condusă de aceasta a fost vehement criticată după publicarea, în martie, a unui raport al Inspectoratului general al Ministerului Justiției, care a dezvăluit că agenți ai DEA au primit prostituate, bani, arme și cadouri oneroase din partea cartelurilor de droguri, în timp ce desfășurau anchete în străinătate.

Raportul a fost realizat după ce s-a dezvăluit că agenți ai DEA au petrecut seri în compania unor prostituate, în timpul unei călătorii prezidențiale în Columbia, în 2012.

Șapte dintre cei zece agenți acuzați au recunoscut faptele și au fost sancționați.

Luna aceasta, Eric Holder le-a amintit salariaților săi că le este interzis să recurgă la serviciile prostituatelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului