SUA: Un fost polițist, condamnat la 263 de ani de închisoare pentru violarea mai multor femei de culoare

SUA: Un fost polițist, condamnat la 263 de ani de închisoare pentru violarea mai multor femei de culoare

Un fost polițist din statul american Oklahoma (sud) a fost condamnat joi la 263 de ani de închisoare pentru că a violat și a abuzat sexual mai multe femei de culoare în timpul exercitării funcției sale, relatează AFP. Daniel Holtzclaw, fost polițist în Oklahoma City, a fost găsit vinovat de 18 capete de acuzare din totalul de 36, îndeosebi pentru viol și sodomie, potrivit documentelor consultate pe site-ul de informații judiciare din Oklahoma.

''Așa este. Nu e o surpriză'', a comentat avocatul său, Scott Adams, pentru media la ieșirea sa de la tribunal.

Holtzclaw era urmărit în justiție de către procurorii din Oklahoma și de către mai multe victime afroamericane, printre care Jannie Ligons și Demetria Campbell.

Dna Campbell a depus plângere în septembrie 2015 și a explicat că a fost prinsă și târâtă într-o clădire de către Holtzclaw pe 5 noiembrie 2013, în timp ce se ducea la un restaurant pentru a cumpăra alimente pentru fiica sa aflată în spital. Ea a povestit că Holtzclaw a lovit-o cu capul de un perete de cărămidă, a pălmuit-o, i-a pus cătușe și a abuzat-o sexual.

În plângerea în nume colectiv depusă de dna Ligons se afirmă că fostul polițist ''a făcut uz excesiv și ilegal de forța'' pe care i-o conferea statutul său de agent de poliție și că în mod sistematic a vizat ''femei afroamericane de vârstă medie pe care le considera vulnerabile'' pentru a le viola, provocându-le ''suferințe mentale și emoționale extreme''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina