Suedia: Curtea Supremă a respins apelul lui Julian Assange împotriva mandatului de arestare

Suedia: Curtea Supremă a respins apelul lui Julian Assange împotriva mandatului de arestare

Curtea Supremă din Suedia a respins luni apelul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care a cerut anularea mandatului de arestare pe numele său în dosarul de viol și agresiune sexuală, relatează AFP.

"Curtea Supremă a luat notă că anchetatorii au început demersuri pentru interogarea lui Julian Assange la Londra și nu găsește niciun argument pentru ridicarea mandatului de arestare", a precizat, într-un comunicat, instanța supremă suedeză.

Julian Assange este vizat de o anchetă pentru viol și agresiune sexuală în Suedia, fapte care ar data din august 2010, și de un mandat european de arestare din noiembrie 2010.

În noiembrie 2014, Curtea de Apel de la Stockholm a respins o solicitare de anulare a mandatului de arestare, depusă de australianul în vârstă de 43 de ani, care s-a refugiat din 2012 în Ambasada Ecuadorului de la Londra.

Autoritățile judiciare suedeze au propus în martie interogarea la Londra a fondatorului WikiLeaks, care se teme că, dacă va ajunge în Suedia, va fi extrădat în SUA, care vor să-l trimită în judecată pentru publicarea în 2010 a jumătate de milion de documente secrete.

Potrivit avocaților săi, Julian Assange a acceptat să fie audiat la Londra de către anchetatorii suedezi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...