Trei foști deținuți americani din Iran au ajuns în Elveția

Trei foști deținuți americani din Iran au ajuns în Elveția

Avionul elvețian cu trei foști deținuți americani din Iran a ajuns duminică la Geneva, potrivit unui responsabil american, transmite AFP.

"Suntem extrem de bucuroși să îi salutăm pe Jason Rezaian, pe soția sa Yegi, pe mama sa Mary, precum și pe Saeed Abedini și Amir Hekmati", ajunși 'cu bine' la Geneva după ce 'au părăsit Iranul', a precizat, într-o postare pe Twitter, Brett McGurk, un diplomat american de rang înalt.

Ministerul de Externe elvețian anunțase în cursul după amiezii că un avion cu trei foști deținuți americani din Iran, precum și cu soția și cu mama unuia dintre ei, se îndreaptă spre Elveția, fără a dezvălui orașul de destinație.

Potrivit autorităților elvețiene, odată ajunși în Elveția, pasagerii ar urma să ia un alt avion, cu destinația Germania, pentru a ajunge la o bază militară americană.

Cei trei iraniano-americani sunt Jason Rezaian, corespondent al Washington Post în Iran, fostul membru al Marinei Amir Hekmati și pastorul Said Abedini.

Un al patrulea iraniano-american eliberat sâmbătă alături de cei trei nu s-a aflat la bordul avionului, dintr-un motiv încă necunoscut.

Ei au fost eliberați în cadrul unei operațiuni inedite de schimb cu SUA, care au pus la rândul lor în libertate șapte deținuți iranieni, în contextul intrării în vigoare a acordului nuclear între marile puteri și Teheran, urmată imediat de ridicarea sancțiunilor internaționale împotriva Iranului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia