Turcia: Aproximativ 1.300 de persoane arestate în cadrul unei operațiuni împotriva militanților PKK

Turcia: Aproximativ 1.300 de persoane arestate în cadrul unei operațiuni împotriva militanților PKK

Guvernul turc a anunțat că 1.302 persoane au fost arestate până în prezent în cadrul unei operațiuni împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a formațiunilor de stânga și a grupării Statul Islamic, relatează miercuri DPA.

Nu a fost nici o departajare în ceea ce privește numărul celor reținuți din fiecare grup și câți au rămas în arest. Potrivit unor oficiali kurzi, un număr mare dintre cei arestați în prima operațiune proveneau din grupuri kurde și de stânga.

Avioane ale forțelor aeriene turce au bombardat marți în provincia Sirnak (sud-est) obiective ale rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care au deschis focul asupra forțelor de securitate.

Turcia a lansat vinerea trecută o serie de raiduri aeriene contra bazelor PKK din nordul Irakului, ca ripostă la atacurile sângeroase atribuite mișcării kurde care au vizat în ultimele zile membri ai forțelor de securitate.

În replică, Partidul Muncitorilor din Kurdistan a suspendat armistițiul pe care îl respecta din 2013 și a revendicat asasinarea a doi soldați, sâmbătă seara. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...