Ucraina: Angela Merkel îi solicită lui Putin să facă uz de influența lui pe lângă rebelii proruși

Ucraina: Angela Merkel îi solicită lui Putin să facă uz de influența lui pe lângă rebelii proruși

Cancelarul german, Angela Merkel, a insistat miercuri seară, în cursul unei convorbiri telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin, în legătură cu "responsabilitatea" Moscovei de a exercita o influență "moderatoare" asupra separatiștilor proruși din Ucraina, transmite AFP.

În cursul discuției, Angela Merkel a "insistat în legătură cu responsabilitatea Rusiei de a exercita o influență moderatoare asupra separatiștilor proruși", potrivit unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin.

Acordul de încetare a focului "trebuie respectat în întregime", adaugă comunicatul care precizează că ambii lideri "împărtășesc" aceeași "îngrijorare" cu privire la continuarea violențelor.

Granița dintre Ucraina și Rusia trebuie supravegheată, mai subliniază documentul care insistă în acest sens asupra importanței rolului Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), responsabilă cu supravegherea armistițiului din Ucraina, semnat la începutul lui septembrie la Minsk între Kiev, Moscova și OSCE, aceasta din urmă având, de asemenea, o misiune de observare în estul Ucrainei.

Guvernul german va continua să sprijine această misiune, mai scrie în comunicat, în contextul în care Parisul și Berlinul au propus recent să furnizeze OSCE, la cererea acesteia, drone destinate să supravegheze punerea în aplicare a acordului de încetare a focului.

Miercuri, în timp ce observatori din cele două tabere și ai OSCE s-au instalat de-a lungul liniei de separație dintre cei doi adversari de pe câmpul de luptă, începerea noului an școlar s-a transformat în masacru în estul Ucrainei, cu zece morți în urma bombardamentelor, dintre care patru într-o școală.

Este vorba despre cel mai grav bilanț în rândul civililor în ultima lună de armistițiu teoretic între armata guvernamentală a Kievului și rebelii proruși.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 Așa o fi?

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!