Ucraina: Angela Merkel îi solicită lui Putin să facă uz de influența lui pe lângă rebelii proruși

Ucraina: Angela Merkel îi solicită lui Putin să facă uz de influența lui pe lângă rebelii proruși

Cancelarul german, Angela Merkel, a insistat miercuri seară, în cursul unei convorbiri telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin, în legătură cu "responsabilitatea" Moscovei de a exercita o influență "moderatoare" asupra separatiștilor proruși din Ucraina, transmite AFP.

În cursul discuției, Angela Merkel a "insistat în legătură cu responsabilitatea Rusiei de a exercita o influență moderatoare asupra separatiștilor proruși", potrivit unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin.

Acordul de încetare a focului "trebuie respectat în întregime", adaugă comunicatul care precizează că ambii lideri "împărtășesc" aceeași "îngrijorare" cu privire la continuarea violențelor.

Granița dintre Ucraina și Rusia trebuie supravegheată, mai subliniază documentul care insistă în acest sens asupra importanței rolului Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), responsabilă cu supravegherea armistițiului din Ucraina, semnat la începutul lui septembrie la Minsk între Kiev, Moscova și OSCE, aceasta din urmă având, de asemenea, o misiune de observare în estul Ucrainei.

Guvernul german va continua să sprijine această misiune, mai scrie în comunicat, în contextul în care Parisul și Berlinul au propus recent să furnizeze OSCE, la cererea acesteia, drone destinate să supravegheze punerea în aplicare a acordului de încetare a focului.

Miercuri, în timp ce observatori din cele două tabere și ai OSCE s-au instalat de-a lungul liniei de separație dintre cei doi adversari de pe câmpul de luptă, începerea noului an școlar s-a transformat în masacru în estul Ucrainei, cu zece morți în urma bombardamentelor, dintre care patru într-o școală.

Este vorba despre cel mai grav bilanț în rândul civililor în ultima lună de armistițiu teoretic între armata guvernamentală a Kievului și rebelii proruși.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…