Ucraina DIVIZATĂ: Hărţile care arată adevărul despre această ţară - FOTO

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent în istoria recentă a ţării. Totul a început cu protestele privind refuzul regimului condus de Viktor Ianukovici de a semna un acord cu Uniunea Europeană, care în final au condus la înlăturarea preşedintelui pro-rus al Ucrainei. Un nou guvern a fost instalat la Kiev, capitala acestei ţări.

HARTA divizării Ucrainei: Adevărul despre ţara care separă Uniunea Europeană de Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ucraina este cea mai mare ţară care separă Rusia de Uniunea Europeană, fiind considerată de multe ori un pion între Kremlin şi Occident.

CNN prezintă, într-un material despre Ucraina, mai multe hărţi care demonstrează modul în care este divizată această ţară.

Harta în funcţie de limbile vorbite

Limba ucraineană este limba oficială, vorbită de 70 la sută din populaţia ţării. Limba rusă este de asemenea răspândită, fiind limba maternă pentru mulţi dintre cetăţeni, în special pentru cei din est şi regiunea Crimeea, unde etnicii ruşi sunt majoritari. 

Harta este realizată în funcţie de regiunile în care limba rusă este limba maternă, zonele cu roşu închis şi roşu deschis fiind cele unde procentele sunt mai mari.

Harta în funcţie de rezultatul alegerilor preidenţiale din 2010

Algerile prezidenţiale din 2010, considerate controversate, au dat câştig de cauză fostului premier Viktor Ianukovici, însă contracandidata Iulia Timoşenko a acuzat o manipulare a voturilor. Ianukovici a câştigat ca urmare a voturilor primite în regiunile de est (zonele cu roşu închis şi roşu deschis pe hartă), în timp ce Vestul (zonele cu albastru pe hartă) a votat pentru Timoşenko.

 

Harta în funcţie de conductele cu gaze naturale

Ucraina are o importanţă aparte în lume ca urmare a poziţiei sale. Europa depinde, în prezent, în proporţie de 40 la sută de gazele furnizate de Rusia, potrivit lui Jeffrey Mankoff, director adjunct al programului pentru Rusia şi Euroasia de la Centrul pentru studii strategice şi internaţionale. Aproximativ jumătate din această cantitate de gaze circulă prin conductele din Ucraina.

Ucraina este chiar mai dependentă de gazele din Rusia, iar Kremlinul a ştiut să profite de acest avantaj în conflictul din ultima perioadă. Rusia a renunţat de marile discounturi oferite autorităţilor de la Kiev pentru gazele furnizate, ţară aflându-se în prezent într-o criză economică din acest punct de vedere.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea