Ucraina: Forțele guvernamentale au început retragerea din Debalțevo, oraș asediat de rebeli

Ucraina: Forțele guvernamentale au început retragerea din Debalțevo, oraș asediat de rebeli

Trupe ale armatei ucrainene au început să se retragă miercuri din Debalțevo, nod de comunicații strategic ce leagă Luganskul de Donețk - cele două bastioane separatiste din estul Ucrainei - și care se află sub asediul rebelilor sprijiniți de Rusia, potrivit comandanților unor unități paramilitare subordonate guvernului de la Kiev, relatează Reuters, Unian și RIA Novosti.

'Retragerea forțelor (noastre) din Debalțevo are loc în mod planificat și organizat', a indicat Semion Semencenko, comandantul celebrului batalion 'Donbas', deputat în Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral ucrainean) din partea formațiunii Samopomoșci.

'Inamicul încearcă să blocheze drumurile pentru a împiedica ieșirea trupelor' noastre din 'cazan', scrie el, într-o postare pe Facebook.

Semencenko, după numele reale Konstantin Grișin, care era un prosper om de afaceri în Donețk înainte de evenimentele de anul trecut de la Kiev, îi ceruse încă de marți președintelui Petro Poroșenko să ia o decizie privind 'retragerea trupelor blocate la Debalțevo', după cum relatează agențiile ruse de presă.

În același timp, rebelii susțin că militarii ucraineni depun armele cu sutele la Debalțevo.

Eduard Basurin, numărul doi în comandamentul militar al rebelilor din Donețk, a declarat miercuri pentru postul de televiziune Rossia-24, citat de RIA Novosti, că în jur de 3.000 de militari ucraineni rămân la ora actuală în încercuire la Debațevo. Într-o declarație făcută săptămâna trecută, după summitul cvadripartit de la Minsk, președintele rus Vladimir Putin invocase peste 6.000 de soldați ucraineni încercuiți în orașul strategic Debalțevo. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României