Ucraina livrează în continuare Rusiei motoare de elicoptere

Ucraina livrează în continuare Rusiei motoare de elicoptere

Ucraina livrează în continuare Rusiei motoare de elicoptere în pofida deciziei președintelui ucrainean Petro Poroșenko de a fi suspendată orice cooperare tehnico-militară cu Moscova, a declarat joi ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov.

"Livrările de motoare de elicoptere ucrainene către Rusia nu au fost niciodată suspendate", a indicat Manturov, potrivit RIA Novosti.

Agenția de presă rusă amintește că, la mijlocul lunii iunie, președintele Poroșenko a interzis societăților ucrainene orice cooperare tehnico-militară cu Rusia. Ministrul ucrainean al finanțelor Olexandr Șlapak a anunțat ulterior că producătorul ucrainean "Motor Sich" a suspendat livrările de motoare de elicoptere către Rusia.

Compania ucraineană a semnat în 2011 cu holdingul "Elicopterele Rusiei" un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru o perioadă de cinci ani și care prevede livrarea a 250 — 270 de motoare pe an.

Ministrul adjunct ucrainean pentru industrie și comerț Iuri Sliusar declara în iunie că este imposibil pentru "Motor Sich" să găsească alți cumpărători pentru aceste motoare în afara Rusiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”