UE decide îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru apropiaţi ai lui Putin - presă

UE decide îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru apropiaţi ai lui Putin - presă

Uniunea Europeană a impus miercuri îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru doi acţionari ai Băncii Rossia şi doi oameni de afaceri, apropiaţi ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit Jurnalului oficial (JO) al Uniunii Europene, relatează RIA Novosti.

UE decide îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru apropiaţi ai lui Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

JO a publicat o listă cu opt persoane şi trei întreprinderi vizate de o îngheţare a activelor şi interdiţii de călătorie, în calitate de sancţiuni pentru rolul Rusiei în criza din Ucraina.

Printre persoanele vizate se numără oamenii de afaceri Arkadi Rotenberg şi Konstantin Malofeev, Iuri Valentinovici Kovalciuk, preşedintele şi principalul acţionar al băncii Rossia şi Nicolai Terentievici Şamalov, al doilea cel mai important acţionar al acestei instituţii financiare, considerată drept banca personală a oficialilor de rang înalt ai Rusiei.

De asemenea, au fost impuse sancţiuni împotriva concernului specializat în producerea de rachete şi armament Almaz-Antei, companiei aeriene low-cost Dobrolet şi Băncii naţional-comerciale a Rusiei.

Ministerul rus de Externe a denunţat, miercuri, "sancţiunile antiruse" adoptate cu o zi înainte de Bruxelles, acuzând Uniunea Europeană că desfăşoară "o politică dictată de Washington", şi a afirmat că sancţiunile, care afectează sectorul energetic, vor determina o creştere a preţului la energie în Europa.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …