UE riscă să devină un experiment UTOPIC EŞUAT, consideră Viktor Orban

UE riscă să devină un experiment UTOPIC EŞUAT, consideră Viktor Orban

În prezent, în fața Uniunii Europene se pune întrebarea dacă ea va intra în numărul de utopii eșuate ale istoriei lumii, consideră primul ministru ungar Viktor Orban. Despre aceasta el a scris pe site-ul său într-un articol dedicat noii cărți a fostului cancelar german Helmut Kohl "Îngrijorări privind Europa" ("Aus Sorge um Europa"), relatează agenția RIA Novosti, sâmbătă, în pagina electronică.

"Dacă nu suntem atenți, UE ar putea deveni un nou exemplu al unui experiment utopic eșuat", a scris Orban. Iar "responsabilitatea noastră este de a preveni", adaugă el.

Astfel, Orban atrage atenția că "sinuciderea" pentru Europa este renunțarea la rădăcinile naționale și cheamă la o implicare mai activă a fiecărei țări în activitatea UE. Ungaria, notează Orban, nu ar dori ca Europa să fie condusă de o "instituție centralizată birocratică uriașă".

"Realitatea în Europa o reprezintă popoarele, iar Statele Unite ale Europei — o utopie", a subliniat primul ministru ungar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...