Un avion de pasageri al US Airways şi un avion fără pilot au evitat la limită o coliziune în Florida

Un avion de pasageri al US Airways şi un avion fără pilot au evitat la limită o coliziune în Florida

O coliziune între un avion de linie aparţinând companiei US Airways şi un avion fără pilot a fost evitată la limită în martie, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat vineri Agenţia Federală a Aviaţiei (FAA), citată de AFP.

Un avion de pasageri al US Airways şi un avion fără pilot au evitat la limită o coliziune în Florida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 22 martie, un avion al companiei US Airways a trecut calea unui avion fără pilot, la o altitudine de aproximativ 700 de metri, în apropiere de Aeroportul Tallahassee, în statul american Floride, a precizat FAA într-un comunicat.

"Pilotul a declarat că (avionul fără pilot) era atât de aproape, încât era convins că acesta va intra în coliziune cu avionul de pasageri", a explicat Jim Williams, unul dintre oficialii FAA.

FAA de deschis o anchetă în acest caz, însă avionul fără pilot nu a putut fi identificat, potrivit comunicatului.

"Conform legii, posesorii aparatelor de zbor particulare trebuie să informeze autorităţile aeroportuare dacă zboră în perimetrul de 5 mile (aproximativ 5 kilometri) în jurul aeroportului", menţionează FAA.

De asemenea, contrar altor ţări, Statele Unite interzic utilizarea avionelor fără pilot în scop comercial, însă o reglementare strictă încă nu a fost definită.

Recent, 16 instituţii de presă, inclusiv The New York Times, au prezentat în justiţia administrativă o moţiune prin care acuză FAA de limitarea libertăţii presei prin interdicţia de a folosi avioane fără pilot pentru obţinerea informaţiilor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”