Un cogresmen american trimis în judecată, sub acuzația de corupție

Un congresmen american din statul Pennsylvania (nord-estul SUA) a fost trimis în judecată miercuri, sub acuzația de "participare la o întreprindere de gangsteri" de deturnare a banilor, a anunțat Departamentul Justiției, relatează agențiile DPA și Reuters. Congresmenul Chaka Fattah, un democrat care a reprezentat Philadelphia mai mult de 20 de ani, este acuzat de autoritățile americane de participare în mai multe scheme de luare de mită pentru deturnarea a sute de mii de dolari din fonduri federale, de caritate și de campanie.

Procurorii federali au declarat că Fattah a folosit banii de campanie pentru a plăti datoriile fiului său student și a plătit de asemenea un împrumut pentru campanie din donații și burse federale.

Au fost puși de asemenea sub acuzare un membru al personalului său, un lobbyst, și alte două persoane.

Într-o altă presupusă schemă, Fattah comunica cu persoane fizice în ramurile legislativă și executivă într-un efort de a-l ajuta pe lobbystul Herbert Vederman să obțină un post de ambasador sau să fie numit în Comisia pentru Comerț a Statelor Unite (United States Trade Commission). În schimb pentru eforturile sale, Fattah a primit 18.000 de dolari de la Vederman "sub acoperirea unei plăți pentru cumpărarea unei mașini care de fapt nu a avut loc niciodată", a declarat FBI.

"Congresmenul Fattah și asociații săi au trădat încrederea publică și au compromis încrederea în guvern", a declarat Zane Memeger, procurorul federal pentru districtul de est din Pennsylvania.

Acuzațiile includ luare de mită, fraudă electronică, falsificare de înscrisuri, fraudă bancară, spălare de bani, fals în declarații la o instituție financiară și alte infracțiuni.

Fattah a negat implicarea "în orice ilegalitate, orice activitate ilegală și orice deturnare de fonduri federale".

Fattah, 58 de ani, reprezenta Philadelphia în Camera Reprezentanților din 1994, fiind unul dintre cei mai vechi parlamentari de culoare din Congres, amintesc DPA și Reuters.

Anchetatorii au urmărit atent activitățile lui Fattah timp de mai mulți ani din cauza suspiciunilor de corupție, a relatat Philadelphia Inquirer. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

4 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…