Un cuplu de germani, presupuşi jihadişti, a fost arestat în Austria

Un cuplu de germani, presupuşi jihadişti, a fost arestat în Austria

Poliţia austriacă a arestat, sâmbătă, la cererea unui procuror din Munchen (sudul Germaniei), un cuplu de germani suspectat că intenţiona să plece în Siria pentru a participa la jihad, a anunţat joi poliţia bavareză într-un comunicat.

Un cuplu de germani, presupuşi jihadişti, a fost arestat în Austria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, un turco-german de 20 de ani, şi prietena sa, o germanco-irakiană de 33 de ani, au fost arestaţi în gara Rosenbach, în nordul Austriei, şi se află în prezent în detenţie, urmând să fie extrădaţi, potrivit aceleiaşi surse.

"Poliţia îi anchetează din august 2014, la cererea unui procuror din Munchen", fiind suspectaţi de "planificarea unui act subversiv de violenţă de mare amploare". De asemenea, cuplul este suspectat "că a călătorit în august în Siria şi a participat acolo la lupte alături de grupări jihadiste".

În plus, cei doi cetăţeni germani sunt suspectaţi că l-au dus cu ei în Siria pe "fiul lor de opt ani", potrivit poliţiei, care afirmă că micul băiat a fost plasat într-o "instituţie de ajutor social pentru copii din Austria".

Mai devreme în cursul zilei de joi, Parchetul Federal german a anunţat arestarea, la Frankfurt, a unui german, suspectat că este membru al Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit serviciilor germane de informaţii, numărul germanilor plecaţi să lupte pentru jihad era evaluat la aproximativ 400 de persoane în 2013.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente