Un deputat regional rus, care ancheta prezenţa soldaţilor ruşi în Ucraina, a fost agresat

Un deputat regional rus, care ancheta prezenţa soldaţilor ruşi în Ucraina, a fost agresat

Un deputat regional rus a fost agresat şi spitalizat cu o rană la cap, după ce a asistat la funeraliile secrete ale unor soldaţi ruşi, care ar fi fost ucişi în Ucraina, a anunţat sâmbătă partidul său, citat de AFP.

Un deputat regional rus, care ancheta prezenţa soldaţilor ruşi în Ucraina, a fost agresat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Lev Şlosberg a fost atacat vineri seara de trei persoane, în timp ce ancheta cu privire la prezenţa soldaţilor ruşi în Ucraina, potrivit partidului de opoziţie Iabloko, reprezentat de acesta la Pskov, un oraş situat la nord-vest de Moscova.

Rănit la cap şi la ochi, Şlosberg, în vârstă de 51 de ani, a fost spitalizat şi diagnosticat cu o comoţie cerebrală şi pare să sufere de o uşoară amnezie, a povestit soţia sa la postul de radio Ecoul Moscovei. Ea a adăugat că deputatul nu îşi mai amintea că a fost lovit.

"Cred că atacul asupra lui Lev Şlosberg are o legătură cu ancheta sa privind mobilizarea unor paraşutişti din Pskov în Ucraina", a acuzat pe Twitter Grigori Iavlinski, preşedintele partidului Iabloko.

Cu câteva zile înainte de a fi agresat, Şlosberg a asistat la funeraliile secrete ale unui soldat, despre care suspecta că a fost ucis în Ucraina.

"A fost ucisă o unitate întreagă", a declarat el de pe patul de spital, estimând că aproximativ 100 de soldaţi din regiunea Pskov sunt prezenţi în Ucraina.

Trei dintre ei au fost înmormântaţi la Pskov în august, potrivit deputatului.

Kievul şi occidentalii acuză Moscova că a trimis în estul Ucrainei soldaţi pentru a susţine rebelii proruşi care luptă cu forţele loiale Kievului, ceea ce Rusia a dezminţit.

Dar ierarhia militară şi familiile soldaţilor refuză să vorbească public despre eventuala mobilizare a militarilor ruşi.

Joi, mamele şi soţiile unor soldaţi ruşi s-au reunit în apropierea unei baze militare din Kostroma, la 330 de kilometri de Moscova, pentru a cere autorităţilor ruse explicaţii privind soarta apropiaţilor lor, care nu au mai dat nici un semn de viaţă de câteva zile.

"Toată lumea este în viaţă şi este bine", a anunţat Vladimir Şamanov, comandantul trupelor paraşutiste ruse.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…