Un nou taifun s-a abătut asupra Chinei: peste 800.000 de persoane evacuate

Un nou taifun s-a abătut asupra Chinei: peste 800.000 de persoane evacuate

Un puternic taifun s-a abătut asupra Chinei și se îndreaptă sâmbătă spre Shanghai, antrenând evacuarea a peste 865.000 de persoane în estul Chinei, după ce a măturat arhipelagul japonez Okinawa și Taiwanul, relatează AFP.

Taifunul, denumit Chan-hom, este așteptat să lovească puternic provincia Zhejiang, situată la sud de Shanghai, și ar putea să fie cel mai devastator din 1949 în această provincie, a indicat Centrul național chinez de meteorologie (NMC).

Acest taifun a făcut deja cinci morți în Filipine săptămâna aceasta și peste 20 de răniți în Japonia vineri. Patru persoane au fost rănite în urma căderii unor arbori în Taiwan.

Sâmbătă dimineață, furtuna a fost localizată la 235 km sud-vest de provincia Zhenjiang, ea câștigând viteză pe măsura apropierii de uscat.

Taifunul, însoțit de rafale de vânt de 210 pe oră, urmează să treacă la est de Shanghai.

Pe lânga evacuarea a sute de mii de oameni, aproape de 30.000 de nave de pescuit au fost nevoite să se întoarcă în port la adăpost în provincia Zhenjiang, după ce valuri cu o înălțime de circa 10 metri au măturat coasta de est, a indicat centrul meterologic amintit, citat de China Nouă. Mai multe orașe din zonă au raportat deja puternice averse și rafale violente de vânt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /