Un ofiţer afgan a deschis focul asupra militarilor NATO

Un ofiţer afgan a deschis focul marţi asupra militarilor NATO, la o academie militară din apropiere de Kabul, rănind mai multe persoane, a anunţat armata afgană.

Un ofiţer afgan a deschis focul asupra militarilor NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O anchetă este în curs, dar se pare că un ofiţer al armatei afgane a deschis focul. Trei dintre soldaţii noştri au fost răniţi şi există de asemenea victime de partea NATO", a declarat generalul Mohammed Afzal Aman, şeful operaţiunilor din cadrul Ministerului afgan al Apărării.

"Putem confirma că un incident în care au fost implicate forţe afgane şi ale NATO s-a produs la Camp Qargha", situată la sud de capitala afgană, a confirmat într-un comunicat Forţa Internaţională a NATO în Afganistan (ISAF).

"Tabăra, cunoscută ca Academia militară din Kabul, este gestionată de forţele afgane", a precizat ISAF.

Mai multe atacuri mortale comise de soldaţi sau poliţişti afgani împotriva militarilor NATO, care îi instruiesc de la înlăturarea regimului taliban la sfârşitul lui 2001, au avut loc în ultimii ani. Acestea au fost mai rare în ultimele luni.

Aceste incidente alimentează neîncrederea între forţele afgane şi ISAF şi au determinat forţa NATO să mobilizeze soldaţi suplimentari pentru a preveni aceste atacuri în cursul operaţiunilor comune.

ISAF, compusă în majoritate din soldaţi americani, trebuie să se retragă din Afganistan la sfârşitul anului. După acest termen, numai o forţă de circa 10.000 de soldaţi americani va putea rămâne în ţară pentru a susţine Guvernul afgan, ameninţat de rebeliunea talibanilor, dacă autorităţile de la Kabul vor semna un acord de securitate cu Washingtonul.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă