Un parlamentar rus propune sistarea importurilor de vinuri franțuzești din cauza scandalului Mistral

Un parlamentar rus propune sistarea importurilor de vinuri franțuzești din cauza scandalului Mistral

Parlamentarul rus Vladimir Besonov, membru al Comisiei pentru apărare din cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), consideră o greșeală a Rusiei faptul că aceasta a comandat portavioane Mistral de la o țară membră a NATO și a propus interzicerea importurilor și comercializării de vinuri franțuzești ca răspuns la amânarea de către Franța a livrărilor de nave Mistral către Federația Rusă, informează agenția de presă RIA Novosti.

'Propun să interzicem comercializarea de vinuri franțuzești în Rusia. Chiar și numai discuțiile pe marginea acestui subiect ar putea duce la rezultatele dorite', a spus Besonov în direct la postul de radio Russkaia Slujba Novostei.

Parlamentarul consideră o gravă eroare comandarea de portavioane de la o țară care este membră a NATO. 'Din țările membre ale NATO nu poți comanda acum nici măcar produse alimentare, fără a mai vorbi de arme, pentru că în joc este securitatea țării. Este o mare prostie, dacă nu chiar un lucru dăunător. În afară de aceasta, elicopterele ruse nu pot să aterizeze pe aceste portelicoptere', a declarat Besonov.

În opinia sa, din situația dată trebuie să fie trase concluzii pentru viitor. 'Avem 90% din mijloacele de legătură provenite din import, inclusiv pentru nevoile de apărare, pentru Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Ministerul de Interne ale Rusiei. Este necesar ca armele și tehnica militară să fie fabricate exclusiv pe teritoriul Rusiei', și-a exprimat convingerea deputatul.

Franța a anunțat marți amânarea 'până la noi ordine' a livrării primei nave de luptă Mistral comandate de Rusia, livrare suspendată de către Paris până la o rezolvare a crizei din Ucraina. Președintele Francois Hollande "consideră că situația actuală din estul Ucrainei nu permite încă" această livrare și, prin urmare, găsește 'potrivit să suspende (autorizarea ei), până la noi ordine", a anunțat Palatul Elysee într-un comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”