Un petrolier a fost atacat de pirați în largul Nigeriei; un mort și trei ostatici

Un ofițer de marină grec a murit și alți trei marinari, dintre care doi greci, au fost luați ostatici de pirați care au atacat un petrolier în largul Nigeriei, a anunțat miercuri Garda de Coastă greacă, citată de AFP.

Asaltul piraților a avut loc marți seară în zona petrolieră maritimă Qua Iboe, din sudul Nigeriei, într-un moment în care petrolierul 'Kalamos', sub pavilion maltez, era ancorat, așteptând să fie încărcat, a precizat sursa citată.

Atacatorii l-au ucis pe secund, a precizat Garda de Coastă, precizând că 23 de membri ai echipajului, printre care zece greci, se aflau la bord la momentul atacului. Pirații au părăsit nava împreună cu trei ostatici.

Potrivit site-urilor specializate, Kalamos este un petrolier construit în 2000, fiind proprietatea societății grecești Aeolos Management.

Compania petrolieră americană ExxonMobil are un terminal important la Qua Iboe.

Zona de coastă care se întinde din Senegal și până în Angola a devenit, potrivit experților, noua placă turnantă a pirateriei în Africa, preluând ștafeta de la Golful Aden, de pe coasta estică a Africii, unde fenomenul, spectaculos pentru o perioadă, a dispărut aproape complet după desfășurarea unei flote militare internaționale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …