Ungaria a primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul imigranților găsiți morți într-o camionetă

Ungaria a primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul imigranților găsiți morți într-o camionetă

Procuratura din Ungaria a anunțat joi că a primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul celor 71 de imigranți găsiți morți într-o camionetă pe o autostradă austriacă în august, transmite Reuters. Autoritățile austriece au transmis la începutul acestui luni că vor să transfere cazul Ungariei, unde patru cetățeni bulgari și unul afgan se află deja în arest.

Descoperirea camionetei pline cu cadavre a provocat șoc și furie în legătură cu exploatarea refugiaților de către bande de traficanți de persoane, care le cer bani sub promisiunea că îi ajută să ajungă în vestul Europei.

Peste 3.000 de persoane s-au înecat în acest an încercând că ajungă în Europa pe mare, însă cazul din Austria a evidențiat pericolele cu care se confruntă imigranții și în drumul lor pe uscat în încercarea de a ajunge în Occident.

Cele 71 de victime erau sirieni, kurzi, irakieni și afgani.

Autoritățile ungare au investigat până acum numai aspectul privind traficul de ființe umane din acest caz, însă ar putea fi adăugate și acuzațiile de crimă, dacă procurorii acceptă solicitarea Austriei. Procuratura ungară încă nu a spus dacă va accepta solicitarea.

"Acum traducem și analizăm notificarea și vom putea oferi informații suplimentare odată ce acest proces va fi încheiat", a precizat Procuratura.

Ungaria s-a numărat timp de luni de zile, până la închiderea graniței de sud, printre țările de tranzit pentru imigranți, 400.000 dintre ei intrând în această țară în 2015.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…