Ungaria a primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul imigranților găsiți morți într-o camionetă

Ungaria a primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul imigranților găsiți morți într-o camionetă

Procuratura din Ungaria a anunțat joi că a primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul celor 71 de imigranți găsiți morți într-o camionetă pe o autostradă austriacă în august, transmite Reuters. Autoritățile austriece au transmis la începutul acestui luni că vor să transfere cazul Ungariei, unde patru cetățeni bulgari și unul afgan se află deja în arest.

Descoperirea camionetei pline cu cadavre a provocat șoc și furie în legătură cu exploatarea refugiaților de către bande de traficanți de persoane, care le cer bani sub promisiunea că îi ajută să ajungă în vestul Europei.

Peste 3.000 de persoane s-au înecat în acest an încercând că ajungă în Europa pe mare, însă cazul din Austria a evidențiat pericolele cu care se confruntă imigranții și în drumul lor pe uscat în încercarea de a ajunge în Occident.

Cele 71 de victime erau sirieni, kurzi, irakieni și afgani.

Autoritățile ungare au investigat până acum numai aspectul privind traficul de ființe umane din acest caz, însă ar putea fi adăugate și acuzațiile de crimă, dacă procurorii acceptă solicitarea Austriei. Procuratura ungară încă nu a spus dacă va accepta solicitarea.

"Acum traducem și analizăm notificarea și vom putea oferi informații suplimentare odată ce acest proces va fi încheiat", a precizat Procuratura.

Ungaria s-a numărat timp de luni de zile, până la închiderea graniței de sud, printre țările de tranzit pentru imigranți, 400.000 dintre ei intrând în această țară în 2015.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”