UPDATE A fost găsită epava avionului dispărut în estul Indoneziei

UPDATE A fost găsită epava avionului dispărut în estul Indoneziei

Epava avionului companiei indoneziene Trigana Air, care duminică a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua, în estul Indoneziei, a fost găsită în districtul Oktabe, a anunțat un responsabil din ministerul indonezian al transporturilor, citat de agențiile Reuters și EFE. 

Conform sursei citate, avionul a fost găsit de localnici prăbușit pe un munte. Oficialul indonezian nu a putut să indice dacă există supraviețuitori, el menționând doar că echipele de salvare își vor relua activitatea luni dimineață, operațiunile de căutare fiind sistate odată cu căderea nopții.

Aparatul turbopropulsor, de tipul ATR 42-300, a decolat de pe aeroportul localității Sentani și avea ca destinație orașul Oksibil, situat într-o zonă muntoasă izolată și accesibilă numai pe calea aerului. Zborul ar fi trebuit să dureze circa 45 de minute, iar contactul radar a fost pierdut la circa 30 de minute după decolare. Avionul avea la bord 54 de persoane, dintre care 49 de pasageri și 5 membri ai echipajului.

Un reprezentant al companiei Trigana Air a evocat printre posibilele cauze ale accidentului și vremea nefavorabilă, având în vedere că regiunea unde s-a prăbușit avionul este cunoscută pentru condițiile meteo imprevizibile, el dezmințind însă relatările că aparatul ar fi fost supraîncărcat.

În urma numeroaselor catastrofe aeriene, Indonezia a devenit o țară cu o reputație foarte proastă la capitolul siguranței transportului aerian. În luna decembrie, un Airbus A320 al companiei AirAsia s-a prăbușit în Marea Java, toate cele 162 de persoane aflate la bord pierzându-și viața, iar anul acesta în luna iulie un avion al armatei indoneziene s-a prăbușit peste o zonă locuită a orașului Medan, provocând 142 de victime.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor