UPDATE Canada: 5 morți și 2 răniți grav într-un atac armat într-un liceu (Trudeau)

Cinci persoane au fost ucise și alte două "grav rănite" vineri în Canada într-un atac armat comis într-un liceu al unei comunități autohtone din centrul țării, a anunțat prim-ministrul Justin Trudeau, citat de Reuters. Un tânăr a deschis focul în jurul orei 13.00 locale (19.00 GMT) în școala din satul de amerindieni La Loche, în nordul provinciei Saskatchewan (centru). El a fost arestat, a precizat Trudeau.

Acesta este cel mai grav incident armat petrecut într-o școală din Canada în ultimii 26 de ani.

Trudeau nu s-a referit la o motivație pentru focurile de armă trase în La Loche, la aproximativ 600 km nord de orașul Saskatoon. Dar primarul interimar din La Loche Kevin Janvier a declarat presei canadiene că incidentul ar fi început la domiciliul suspectului.    
Atacurile armate sunt relativ rare în Canada, care are legi mai stricte privind armele de foc decât Statele Unite. Cu cinci morți, La Loche ar fi cel mai grav incident armat într-o școală din țară după ce 14 studenți au fost uciși la Ecole Polytechnique din Montreal în 1989, amintește Reuters.
   
"Evident, acesta este cel mai rău coșmar pentru fiecare părinte", a spus Trudeau, aflat la Davos în Elveția pentru Forumul Economic Mondial anual.
   
Atacul armat a avut loc în Școala Comunității La Loche unde învață aproximativ 900 de elevi în două clădiri.
   
Un elev din La Loche, Noel Desjarlais, a declarat pentru CBC (Canadian Broadcasting Corporation) că a auzit mai multe focuri de armă trase în școală.
   
O înregistrare video făcută de un localnic cu telefonul mobil și difuzată de CBC arată elevii fugind din școală prin zăpadă și sosirea personalului de urgență.
   
În 2014, un profesor și-a exprimat îngrijorarea cu privire la violența din școala La Loche, citând un incident în care o elevă a fost atacată în casa ei după ce un coleg a încercat să o înjunghie în clasă, notează Reuters.

UPDATE ORA 00.42 Atac armat într-o școală din Canada: Cel puțin 2 morți, suspectul a fost arestat (presă locală)

Cel puțin două persoane au fost ucise într-un atac armat comis vineri într-o școală din comunitatea izolată de aborigeni La Loche, în provincia Saskatchewan din vestul Canadei, și un suspect înarmat a fost arestat, a informat ziarul Star Phoenix, citând un șef local de aborigeni, transmite Reuters.

Poliția canadiană a refuzat să confirme pentru agenția Reuters că a avut loc un atac armat, dar a spus că se află la locul unui incident grav petrecut la Școala Comunității La Loche.

Poliția și pagina de Facebook a școlii districtului au anunțat că școala din La Loche a fost închisă.

O asistenta medicală la spital a declarat că un număr de persoane sunt tratate pentru răni prin împușcare, a relatat canalul CBC News. Centrul de Sănătate și Spitalul din La Loche au refuzat să comenteze când au fost contactate de Reuters.
   
Comunitatea este "devastată", a declarat pentru Star Phoenix Teddy Clark, șeful Clearwater River Dene Nation.
Școala Comunității La Loche este o școală de la pre-grădiniță până la liceu unde învață aproximativ 900 de elevi în două clădiri.
   
Premierul provinciei Saskatchewan Brad Wall a emis un comunicat în legătură cu acest incident, dar care nu conține detalii.
   
"Cuvintele nu pot exprima șocul și durerea mea față de evenimentele îngrozitoare petrecute astăzi la La Loche. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de toate victimele, familiile și prietenii lor și întreaga comunitate", potrivit comunicatului citat de Reuters.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!