UPDATE MAE rus le recomandă rușilor care se află în Turcia să se întoarcă în țară

UPDATE MAE rus le recomandă rușilor care se află în Turcia să se întoarcă în țară

Ministerul de Externe al Federației Ruse le-a 'recomandat' cetățenilor ruși să evite călătoriile în Turcia, iar celor care se află deja pe teritoriul turc să revină cât mai repede în țară, informează agenția de presă RIA Novosti și Interfax.

'În condițiile menținerii de amenințări teroriste pe teritoriul Turciei, le recomandăm cetățenilor ruși să evite călătoriile în Republica Turcia, iar celor care se află deja acolo să revină în patrie', se spune în comunicatul MAE rus.

Statul Major al armatei ruse susține că un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât marți de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susține contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute' înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16.

Imediat după incident, MAE rus le-a 'recomandat' rușilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenția federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această țară.

Directorul Rosturism, Oleg Safonov, a anunțat joi întreruperea cooperării în domeniul turismului între Rusia și Turcia. Mai mult, potrivit lui Safonov, citat de Interfax, Rosturism va aplica penalizări la adresa acelor operatori care vor continua să vândă pachete turistice cu destinația Turcia. El a subliniat că agenția pe care o conduce va monitoriza informațiile cu privire la astfel de oferte și va lua măsuri ca acestea să nu mai existe.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /