UPDATE Moscova a informat Washingtonul în legătură cu misiunea avionului rusesc doborât de Turcia (Putin)

UPDATE Moscova a informat Washingtonul în legătură cu misiunea avionului rusesc doborât de Turcia (Putin)

Rusia a informat Statele Unite în legătură cu misiunea bombardierului rusesc doborât marți de aviația turcă, care nu putea ignora naționalitatea aparatului, spre deosebire de afirmațiile Ankarei, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, informează Reuters și AFP. "Statele Unite, care conduc o coaliție din care face parte Turcia, cunoșteau locul și momentul trecerii avioanelor noastre și tocmai în acest loc și în acel moment am fost loviți", a afirmat Putin într-o conferință de presă.

De asemenea, el "a exclus" că aviația turcă nu a putut identifica aparatul Su-24 că aparținea Rusiei, așa cum a afirmat Ankara: "Este absurd, acestea sunt pretexte", a spus Vladimir Putin în conferința de presă ținută după convorbiri purtate cu președintele francez Francois Hollande.

Doborârea de către Turcia a avionului de luptă rusesc este un act de trădare din partea unei țări considerate de Rusia prietenă, a insistat liderul rus.

Cu toate acestea, Putin a afirmat că Rusia este încă angajată să coopereze cu coaliția condusă de SUA ce desfășoară operațiuni militare în Siria și că lucrează să formeze o coaliție internațională mai largă ce ar putea conveni asupra unei modalități de soluționare a conflictului din Siria.

Exprimându-se la conferința de presă de la Kremlin după discuțiile cu Hollande, Putin a anunțat că cele două țări au căzut de acord să-și intensifice cooperarea bilaterală în legătură cu Siria.

El a adăugat că cele două țări urmează să facă schimb de informații cu privire la activitățile lor militare și se vor coordona asupra obiectivelor care trebuie lovite, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”