UPDATE Republica Moldova: Guvernul Filip a depus jurământul

UPDATE Republica Moldova: Guvernul Filip a depus jurământul

UPDATE ORA 00.00 Pavel Filip împreună cu echipa sa de miniștri au depus jurământul miercuri seară în fața președintelui Republicii Moldova la reședința acestuia, anunță agora.md. Anterior, parlamentul aprobase programul de activitate al guvernului și lista cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip.

Ședința parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniștri au votat 57 de parlamentari din totalul de 101

ORA 16.50 Republica Moldova: Guvernul Filip a primit vot de încredere în parlament

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri programul de activitate al guvernului și lista cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip, informează Radio Chișinău, Agora.md și Unimedia.

Ședința parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniștri au votat 57 de parlamentari.

'Mulțumesc colegilor din Partidul Democrat (PDM) pentru susținere. Mulțumesc colegilor din Partidul Liberal (PL) și grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul, rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău', a declarat Pavel Filip.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, șeful statului urmează să numească noul executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii cabinetului de miniștri vor depune jurământul de credință în fața președintelui țării, iar din acel moment noul executiv își începe activitatea oficial.

La 15 ianuarie, președintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care l-a desemnat pe ministrul în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, Pavel Filip, pentru funcția de premier. Desemnarea lui Filip a urmat anunțului făcut de liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, privind formarea unei majorități parlamentare din care fac parte 56 de deputați din cei 101 ai legislativului: democrați, liberali, precum și cei 14 foști deputați comuniști. 

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat marți că dacă guvernul său va fi votat de parlament, una dintre primele vizite oficiale pe care le va întreprinde va fi la București. El a mai afirmat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai societății civile, că Republica Moldova este favorizată să aibă în vecinătatea sa vestică România, 'țară de care o leagă multe lucruri, inclusiv aceeași limbă'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante