Val de căldură în India: 800 de morți și apeluri la prudență pentru populație

Un puternic val de căldură, care afectează de o săptămână India, a provocat moartea a peste 800 de persoane, în timp ce statele din sudul țării au lansat populației apeluri la prudență, în așteptarea unor temperaturi de până la 50 de grade Celsius, relatează marți AFP.

În statul Andhra Pradesh (sud), cel mai afectat, au murit 551 de persoane săptămâna trecută, iar temperaturile au urcat luni până la 47 de grade Celsius. Spitalele din acest stat au fost mobilizate pentru a prelua victimele afectate de căldură, iar autoritățile au recomandat oamenilor să nu iasă din casă.

Autoritățile locale au lansat programe de informare la televizor și în mass-media pentru a recomanda oamenilor să nu iasă din case cu capul descoperit și să bea apă, a declarat P. Tulsi Rani, responsabil al unității de gestionare a calamităților.

O mare parte a Indiei este afectată de acest val de căldură, inclusiv capitala New Delhi unde unele porțiuni ale caldarâmului s-au topit. Potrivit The Hindustan Times, temperatura maximă la New Delhi a atins luni cel mai înalt nivel din ultimii doi ani — 45,5 grade Celsius — cu 5 grade mai mult față de media sezonului.

Potrivit The Hindustan Times, condițiile meteo riscă să impulsioneze seceta în statele cele mai afectate de acest val de căldură, chiar înainte de venirea musonului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos