VIAŢA SUB TEROARE: Imagini în premieră din capitala grupării Stat Islamic - VIDEO

VIAŢA SUB TEROARE: Imagini în premieră din capitala grupării Stat Islamic - VIDEO

Un video realizat chiar în oraşul Raqqa, bastionul din nordul Siriei al grupului terorist Stat Islamic, a putut fi dat publicităţii după ce o femeie misterioasă a reuşit să surprindă imagini de pe străzile oraşului, la adăpostul vălului pe care este obligată să-l poarte, scrie Daily Mail.

Viaţa în bastionul grupării Stat Islamic: Bărbaţii şi femeile merg înarmaţi pe stradă. Imaginile filmate în secret de o femeie - VIDEO

Femeile din teritoriile cucerite de grupul terorist Stat Islamic (în Irak şi Siria) sunt obligate să poarte vălul integral, care cuprinde o haină ce acoperă corpul în întregime, un văl fin ce acoperă faţa, dar şi un niqab, un văl ce acoperă faţa cu excepţia ochilor.

Femeia, care a rămas neidentificată, a avut curajul de a-şi instala o cameră sub văl şi a filmat pe străzile din Raqqa bărbaţi înarmaţi cu arme Kalaşnikov, dar şi femei care merg înarmate cu copii în parc.

Există şi un moment extrem de tensionat, în care femeia care filmează este oprită pe stradă de un bărbat înarmat, acesta reproşându-i că nu se comportă corespunzător în public.

"Vino aici! Trebuie să te comporţi mai bine în public", îi spune bărbatul. Întrebat de ce, el răspunde: "Îţi vedem faţa".

Atunci, femeia şi-a cerut scuze, spunând că probabil vălul este mai transparent. "Trebuie să fii atentă şi să fii acoperită. Allah iubeşte femeile acoperite", îi răspunde bărbatul.

În reportajul realizat la postul francez de televiziune se menţionează că aproximativ 150 de femei din Franţa au preferat să părăsească ţara pentru a merge în teritoriile ocupate de gruparea Stat Islamic.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /