Vicepremierul polonez despre criza refugiaților: Germania nu ar trebui să dea lecții de solidaritate

Vicepremierul polonez Tomasz Siemoniak a răspuns marți criticilor care se fac auzite tot mai des dinspre Germania și care vizează țările din Europa de Est, acuzate că nu se implică suficient în criza refugiaților, cerând Berlinului să nu dea lecții de solidaritate și criticând totodată răspunsurile 'rapide și ad hoc' la această criză, informează EFE.

'Germania n-ar trebui să ne dea lecții de solidaritate', a spus Siemoniak pentru postul de televiziune TVN24, justificând totodată atitudinea Poloniei față de criza refugiaților, pe care o consideră 'impregnată de solidaritate și în căutarea unei soluții originale, de vreme ce deciziile rapide și ad hoc nu rezolvă problema'. 'Nu se pune problema să primim zeci de mii de refugiați care vor să vină în Europa, pentru că Europa nu are capacitatea' de a-i primi, a adăugat Siemoniak, care crede că oficialitățile europene ar trebui să încerce să soluționeze situația din Siria, Irak, Somalia, Libia sau Afganistan în loc să se gândească la cum să frâneze fluxul de refugiați și imigranți sau la cote de repartizare a acestora.

Polonia nu este de acord cu impunerea de cote obligatorii de refugiați pentru fiecare stat membru al UE, iar Tomasz Siemoniak a amintit marți că a impune unei țări un anumit număr obligatoriu de persoane pe care să le primească 'este un drum care nu duce nicăieri, pentru că în momentul în care (o țară) va accepta un prim grup, va sosi al doilea, și apoi al treilea și tot așa'.

Referitor la posibilitatea ca Polonia să accepte între 10.000 și 12.000 de refugiați, cifră vehiculată recent de presă, care cita surse europene, Siemoniak a spus că 'executivul polonez nu va face nimic care să afecteze în vreun fel securitatea și stabilitatea țării'. Până acum, Varșovia s-a angajat să primească 2.000 de refugiați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul