Victorie a dreptei în alegerile locale din Franţa. Socialiştii îşi recunosc eşecul

Victorie a dreptei în alegerile locale din Franţa. Socialiştii îşi recunosc eşecul

Roubaix este unul dintre oraşele care a fost câştigat de UMP

Formaţiunea de dreapta UMP a înregistrat duminică o victorie răsunătoare în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor municipale din Franţa, potrivit primelor estimări citate de Le Monde, în ediţia electronică.

Potrivit primelor estimări Ipsos-Steria pentru Le Monde şi France Télévisions, mai multe oraşe mari au basculat în tabăra dreptei, între care Pau, Reims, Saint-Etienne, Roubaix şi Quimper. UMP păstrează Perpignan şi Nîmes, în timp ce Partidul Socialist câştigă Avignon.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a recunoscut că declinul înregistrat de socialişti, aflaţi la putere, este un eşec pentru guvern şi a promis că acest "mesaj clar" va fi "înţeles pe deplin", relatează AFP.

Aceste alegeri "au fost marcate de reorientarea semnificativă a celor care ne-au acordat încredere în mai şi iunie 2012", a declarat el.

Ele au reprezentat o "ocazie pentru cetăţeni de a adresa un mesaj. Acest mesaj este clar şi trebuie să fie înţeles pe deplin", a adăugat premierul francez, care ar putea să-şi piardă postul în urma unei remanieri guvernamentale.

Aproape absent de peste doi ani din peisajul politic local din Franţa, Frontul Naţional (extrema dreaptă) va conduce cel puţin 11 oraşe în urma alegerilor municipale, confirmându-şi ancorarea în nordul şi sudul ţării, relatează AFP.

Preşedintele FN, Marine Le Pen, s-a bucurat de aceste rezultate, în care vede începutul unei "noi etape pentru FN". "De acum trebuie să contăm pe o a treia mare forţă politică", a asigurat ea duminică seara.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu