Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vlad Filat anunță începerea negocierilor cu partidele proeuropene pentru formarea unui nou guvern

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a anunțat, luni, că formațiunea politică pe care o conduce va face o coaliție în Parlament cu Partidul Democrat din Moldova (PDM) și Partidul Liberal (PL), în vederea formării unei majorități parlamentare și a unui noi guvern.

'PLDM va face coaliție cu PDM și PL. Noi am început să discutăm. Am discutat și cu domnul Marian Lupu (președintele PDM — n.r.) și cu domnul Mihai Ghimpu (președinte PL — n.r.). Timpul este foarte scurt și trebuie administrat eficient. Un răspuns clar către oameni trebuie să vină în zilele următoare', a afirmat Filat.

El a subliniat că PLDM va participa negocierile cu partenerii săi proeuropeni fără a negocia funcții și fără a pune condiții, însă a spus că aderarea Moldovei la Uniunea Europeană nu este negociabilă.

'Ceea ce nu este negociabil pentru PLDM și lucrul acesta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: Noi nu vom negocia integrarea europeană a Republicii Moldova. Noi nu vom negocia viitorul european al țării noastre. (...) Noi avem o experiență de muncă în comun. Ne știm foarte bine și cred că această cunoaștere reciprocă ne permite să nu mai pierdem foarte mult timp cu tatonări și să ne concentrăm încă o dată asupra substanței și să oferim o guvernare cât mai grabnic țării', a precizat liderul PLDM.

Vlad Filat a declarat că nu este mulțumit de rezultatul obținut la alegerile parlamentare de PLDM, însă consideră că este un rezultat "onorabil", constituind "scheletul pentru o coaliție de guvernare proeuropeană". Filat a mai spus că PLDM rămâne cel mai important partid politic din Republica Moldova.

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare de duminică arată că PLDM a obținut 19,46% din voturile electoratului, PDM 15,78%, iar PL 9,36%.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! L-au făcut „fetiță”? Dragnea și-a ras mustața!

2 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

3 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

4 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

5 ALERTĂ / România, Polonia și țările baltice, declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Îm…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake