Vladimir Putin anunță că forțele nucleare ruse vor fi dotate cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale

Vladimir Putin anunță că forțele nucleare ruse vor fi dotate cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale

Rusia va avea în acest an noi rachete balistice intercontinentale capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, citat de Interfax.

''Forțele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta'', a afirmat liderul de la Kremlin, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar 'Armata-2015', la Kubinka, în apropiere de capitala rusă.

În același context, Vladimir Putin a subliniat că Rusia va acorda în continuare o atenție deosebită 'realizării programului de stat în privința înarmării și modernizării complexului militar-industrial'.

Președintele Putin a mai indicat că Rusia va crea două noi rețele radar care să controleze zonele strategice de vest și de est, precizând în același timp că armata rusă a început să primească primele noi modele de vehicule blindate care, conform afirmațiilor sale, sunt unice în lume după capacitățile de luptă ale acestora.

De amintit că Rusia critică în mod constant planurile SUA de amplasare în Europa a unor elemente din sistemul lor de apărare antirachetă, iar negocierile dintre Moscova și Washington s-au derulat de la început cu mare dificultate pe acest subiect. În contextul conflictului din estul separatist al Ucrainei, dialogul pe această temă a fost practic suspendat.

Diplomația de la Moscova declara recent că, în condițiile întăririi potențialului militar al NATO, Rusia își rezervă dreptul de lua măsurile necesare pentru apărarea securității și a intereselor sale naționale. 'Urmărim pașii SUA și ai aliaților acestora în ceea ce privește construirea unui sistem global de apărare antirachetă, precum și alți factori care influențează securitatea Rusiei", declara Ministerul rus de Externe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /