Vladimir Putin compară operaţiunile armatei ucrainene cu activităţile naziste. El regretă lipsa de independenţă a liderilor europeni

Vladimir Putin compară operaţiunile armatei ucrainene cu activităţile naziste. El regretă lipsa de independenţă a liderilor europeni

Operaţiunile armatei ucrainene în estul ţării se aseamănă cu asediul trupelor naziste asupra oraşului Leningrad, în al II-lea Război Mondial, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de Moscow Times.

Vladimir Putin compară operaţiunile armatei ucrainene cu activităţile naziste. El regretă lipsa de independenţă a liderilor europeni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunile armatei ucrainene în regiunile Lugansk şi Doneţk sunt comparabile cu activităţile naziste, a acuzat Putin. "Sate şi oraşe sunt înconjurate de armata ucraineană, care atacă direct zone rezidenţiale cu scopul de a distruge infrastructura...", a spus Vladimir Putin.

"Din păcate, aceste operaţiuni ne amintesc de evenimentele din cel de-al II-lea Război Mondial, când trupele fasciste germane de ocupaţie înconjuraseră oraşele ruse", a precizat preşedintele Rusiei.

Putin regrată lipsa de independenţă a liderilor europeni

Liderii actuali ai Europei sunt departe de a da dovadă de independenţă, a apreciat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţia RIA Novosti în pagina electronică.

"Chiar dacă liderii europeni de astăzi sunt departe de a da dovadă de independenţă, nu înseamnă că tendinţa (către independenţă-n.r.) a dispărut. Orice ar fi, această tendinţă spre independenţă, suveranitate, opinie proprie, apărarea propriei poziţii se afirmă şi nu va înceta să se afirme pe viitor", a declarat Putin, în faţa participanţilor la un forum al tineretului rus.

"Numai că este păcat că toţi colegii noştri din Occident nu realizează acest lucru", a adăugat preşedintele rus.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”