Vladimir Putin: Uciderea lui Boris Nemțov, o tragedie cu substrat politic

Vladimir Putin: Uciderea lui Boris Nemțov, o tragedie cu substrat politic

Uciderea lui Boris Nemțov este o 'tragedie rușinoasă' ce are un substrat politic, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Nemțov, fost vicepremier, a fost împușcat mortal vineri noaptea, în timp ce se plimba împreună cu iubita sa în apropiere de Piața Roșie și Kremlin. El este cel mai proeminent reprezentant al opoziției care a fost omorât în cei 15 ani de când Vladimir Putin deține puterea în Rusia.

Potrivit Interfax, șeful statului rus a dat ordin Ministerului de Interne să acorde o atenție sporită crimelor cu substrat politic, precum uciderea lui Nemțov.

'Trebuie să scăpăm în sfârșit Rusia de rușine și tragedii precum cele îndurate și văzute de noi recent. Mă refer la uciderea îndrăzneață a lui Boris Nemțov chiar în centrul capitalei', a afirmat Putin, într-o reuniune a colegiului Ministerului rus de Interne.

Președinția rusă a negat orice implicare în această crimă, spunând că uciderea lui Boris Nemțov este o "provocare" în scopul discreditării președintelui Vladimir Putin și în vederea consolidării adversarilor săi, dar prietenii lui Nemțov afirmă că tocmai Kremlinul este de vină pentru crearea unei atmosfere de ură față de adversarii politicii oficiale.

Înainte de reuniunea cu Putin, șeful Serviciilor de securitate ruse (FSB), Aleksandr Bortnikov, a răspuns evaziv la o întrebare referitoare la presupușii suspecți în cazul uciderii lui Nemțov: 'Suspecți există întotdeauna'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme