OSCAR 2015 J.K.Simmons, premiul pentru "Cel mai bun actor în rol secundar"

OSCAR 2015 J.K.Simmons, premiul pentru "Cel mai bun actor în rol secundar"

Pelicula "Big Hero 6" a câștigat premiul Oscar la categoria 'Cel mai bun film de animație'.


Filmul 'Big Hero 6' al studiurilor Disney, o poveste despre un adolescent pasionat de robotică pentru care aventurile încep odată cu întâlnirea cu un robot gonflabil, foarte simpatic, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animație, conform Reuters.

"A fost un an minunat pentru filmul de animație și ne simțim privilegiați să ne aflăm acum, aici", a declarat unul dintre regizorii producției, Don Hall. "Odată ca niciodată era un băiețel cu fața plină de pistrui care i-a spus mamei și tatălui lui că vrea să lucreze la Walt Disney Animation, iar ei au făcut ceva minunat. L-au susținut", a mai adăugat el, mulțumindu-le părinților săi.

Vocile personajelor principale sunt interpretate de Scott Adsit (robotul asistent medical Baymax) și de Ryan Potter (Hiro). Filmul regizat de Don Hall alături de Chris Williams s-a dovedit un important succes de casă, reușind încasări de peste 521 de milioane de dolari.

Prin 'Big Hero 6' studiourile Disney au câștigat al doilea Oscar consecutiv după cel primit pentru 'Frozen'.

La această categorie au mai fost nominalizate producțiile 'How to Train Your Dragon 2 (DreamWorks Animation), 'The Boxtrolls' (Laika Studios), 'The Tale of the Princess Kaguya' (Studio Ghibli) și 'Song of the Sea' (Cartoon Saloon).

Patricia Arquette, premiul pentru "Cea mai bună actriță în rol secundar"

Patricia Arquette a câștigat primul său premiu Oscar, cel pentru rol secundar feminin, cu interpretarea unei mame care luptă pentru a-și crește cei doi copii în "Boyhood", conform Reuters.

Arquette, 46 de ani, a câștigat numeroase premii cu acest rol și era marea favorită a categoriei de Oscar pe care a câștigat-o.

Miniona actriță blondă, care provine dintr-o familie dedicată cinematografiei, alături de fratele și sora sa David și Rosanna Arquette, a jucat în peste 40 de filme începând cu a doua parte a anilor '80. Cunoscută pentru rolurile sale din seriale de televiziune precum 'CSI' sau 'Medium' (care i-a adus și un premiu Emmy), Patricia Arquette a primit în 2002 rolul mamei divorțate Olivia Evans în filmul neobișnuit al regizorului Richard Linklater, care urmărește, în timp real, 12 ani din viața unei familii americane.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Laura Dern ('Wild'), Keira Knightley ("The Imitation Game"), Emma Stone ("Birdman") și Meryl Streep ("Into the Woods").

Drama poloneză "Ida" a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin

Drama poloneză "Ida" a câștigat duminică premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, primul Oscar obținut de cinematografia din Polonia, conform AFP și Reuters. Filmul realizat în alb-negru, în regia lui Pawel Pawlikowski, a fost considerat unul dintre favoriții acestei categorii, la mare luptă cu producția rusă "Leviathan".

Producția urmează destinul unei tinere călugărițe catolice în Polonia anilor '60 care descoperă că este de origine evreiască. La această categorie au mai fost nominalizate peliculele "Leviathan" (Rusia), "Tangerines" (Estonia), "Wild Tales" (Argentina) și "Timbuktu" (Franța/Mauritania).

J.K.Simmons, premiul pentru "Cel mai bun actor în rol secundar" 

J.K. Simmons a câștigat duminică premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, în cadrul celei de-a 87-a Gale a Premiilor Oscar pentru rolul unui profesor de muzică tiranic, în filmul 'Whiplash', de Damien Chazelle, conform AFP și Reuters.

La această categoria au mai fost nominalizați actorii Mark Ruffalo ('Foxcatcher'), Edward Norton ('Birdman'), Ethan Hawke ('Boyhood') și Robert Duvall ('The Judge'). Actorul a primit premiul din mâinile frumoasei Lupita Nyong'o. El i-a mulțumit soției sale pentru susținere și i-a îndemnat pe cei prezenți în sală să nu uite să-și sune părinții pentru a le mulțumi. Acesta este primul premiu Oscar pentru actorul în vârstă de 60 de ani. Simmons era marele favorit al categoriei după ce a câștigat majoritatea premiilor importante decernate înainte de Oscar cu acest rol.

Gala celei de-a 87-a ediții a Premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film a început la Dolby Theater din Los Angeles, după ce invitații au defilat, rând pe rând, timp de două ore, pe covorul roșu și au pozat în fața sutelor de fotografi acreditați la acest eveniment și a celor peste 700 de fani care au reușit să obțină un loc în tribuna special amenajată la intrarea în clădire. Maestrul de ceremonii din acest an este artistul american Neil Patrick Harris, de 41 de ani, care are deja o bogată experiență ca prezentator de patru ori a premiilor Tony, cunoscute drept Oscarurile pentru teatru, și de două ori a premiilor Emmy, care recompensează cele mai remarcabile realizări din domeniul televiziunii.

Spectacolul este urmărit de 3.300 de persoane din sala teatrului hollywoodian și de milioane de telespectatori din întreaga lume și va fi reflectat de peste 915 mijloace de comunicare de presă.

Premiile se vor decerna la 24 de categorii, dar organizatorii au pregătit 50 de statuete aurite — fiecare cu o înălțime de 34,2 centimetri și o greutate de 3,85 kilograme—, având în vedere că, în unele cazuri, pot exista mai mulți câștigători la o aceeași categorie. Vedetele alese pentru înmânarea prețioaselor trofee vor citi numele laureaților înscrise în plicuri de culoare alb-sidefiu pe care este desenată statueta și pe care fericiții câștigători le vor primi spre amintire.

Ediția din acest an a avut un număr record de candidați: 323 de filme, 20 de pelicule de desene animate și 134 de documentare. La startul competiției pentru categoria "Cel mai bun film într-o limbă străin" s-au înscris 83 de țări, iar sub aspect muzical, au fost reținute 114 teme și 79 de melodii originale.

Votul pentru Oscaruri, acordat de membrii Academiei de Film, s-a închis în data de 17 februarie și, la bursa pariurilor, câștigătorii Oscarurilor sunt dați cu o marjă minimă de eroare la unele categorii, în schimb incertitudinea continuă să planeze în legătură cu pelicula care va obține titlul de "Cel mai bun fim al anului" din cele opt nominalizate. Cu cele mai mari șanse sunt creditate "Birdman", al regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu, și 'Boyhood', regizat de Richard Linklater. În cărți pare să fie și "American Sniper", cel mai scump film nominalizat la această categorie. Realizarea peliculei a costat 58 de milioane de dolari, dar încasările sale au depășit deja 250 de milioane de dolari, așa încât este sigur câștigătoare, măcar din acest punct de vedere.

VEDETELE PE COVORUL ROȘU

Ploaia și-a făcut apariția și în acest an la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, care are loc duminică seara la Los Angeles, obligând organizatorii să desfășoare acoperișul transparent deasupra covorului roșu pe care defilează invitații, transmite EFE. Picăturile de ploaie, destul de rare în acest oraș american renumit mai degrabă pentru cerul său însorit, au descurajat pe unii dintre pasionații de film și de mondenități care, asistă în număr mai mic decât de obicei, la sosirea vedetelor la această a 87-a gală a premiilor acordate de Academia Americană de Film.

Printre primii veniți la acest mare eveniment cinematografic s-au numărat nominalizații la Oscaruri Patricia Arquette, Marion Cotillard, Ethan Hawke, Felicity Jones, Keira Knightley și regizorul Richard Linklater. Tot printre primii a venit și prezentatorul din acest an al galei, Neil Patrick Harris.

"Birdman", al mexicanului Alejandro González Ińárritu, și "The Grand Budapest Hotel", al regizorului american Wes Anderson, au primit cele mai multe nominalizări — câte 9 fiecare. "The Imitation Game" are opt nominalizări. Câte șase nominalizări au "Boyhood" și "American Sniper", iar câte cinci, "Foxcatcher", "Interstellar", "The Theory of Everything" și "Whiplash".

Nominalizatele pentru Cea mai bună actriță în rol principal pe covorul roșu: Felicity Jones — "The Theory of Everything", Marion Cotillard — "Two Days, One Night", Julianne Moore — "Still Alice", Rosamund Pike — "Gone Girl", Reese Witherspoon — "Wild".
Nominalizații pentru Cel mai bun actor în rol principal pe covorul roșu: Steve Carell — "Foxcatcher", Bradley Cooper — "American Sniper", Benedict Cumberbatch — "The Imitation Game", Michael Keaton — "Birdman", Eddie Redmayne — "The Theory of Everything".  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă