Actriţa Columba Dominguez, colaboratoare a lui Luis Bunuel, a murit la 85 de ani

Actriţa Columba Dominguez, colaboratoare a lui Luis Bunuel, a murit la 85 de ani

Actriţa mexicană Columba Dominguez, care a lucrat cu celebrul regizor suprarealist Luis Bunuel în timpul epocii de aur a cinematografiei din Mexic, a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani, din cauze necunoscute, informează hollywoodreporter.com.

Actriţa Columba Dominguez, colaboratoare a lui Luis Bunuel, a murit la 85 de ani

Dominguez, care a primit anul trecut premiul Ariel pentru întreaga carieră - echivalentul mexican al Oscarurilor -, a jucat în peste 60 de filme şi producţii TV, într-o carieră care a depăşit şase decenii.

A devenit celebră pentru rolul principal din filmul lui Bunuel "El río y la muerte/ The River and Death" (1955) şi pentru "Pueblerina" (1949), o dramă romantică regizată de Emilio Fernandez.

Anunţul despre decesul actriţei a fost făcut public pe Twitter de nepotul acesteia, Giuliano Molina, care a publicat şi o fotografie cu mătuşa lui, alături de Fernandez şi Marilyn Monroe.

Dominguez a fost verişoară de gradul al doilea cu scenaristul filmului "Babel" Guillermo Arriaga.

Academia de film din Mexic a declarat într-un comunicat că cinematografia mexicană a pierdut una dintre marile sale legende.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?