Ana Antonia Tudose, o pianistă de numai 13 ani din Ploieşti, a impresionat publicul newyorkez

Ana Antonia Tudose, o pianistă de numai 13 ani din Ploieşti, a impresionat publicul newyorkez

ICR din New York a susţinut şi a promovat intens acest proiect muzical şi recitalul la pian susţinut de Ana Antonia Tudose, dorind să prezinte audienţei americane talentul româncei. 

 

Programul tinerei a debutat cu „Jouxjoux pour Madame” de Mihail Jora, după care au urmat Sonata numărul 7 în C major de Mozart, Etude 3 de Schumann/ Paganini, Dansul dobrogean, Toccata, de Paul Constantinescu, dar şi multe alte opere, potrivit cotidianul.ro.

 

Ana Antonia Tudose a impresionat publicul cu fiecare piesă din program. 

 

„Barcarola” lui Carl Filtsch a impresionant audienţa, iar publicul a început să aplaude şi să strige în engleză, română şi italiană: „Gorgeous!”, „Outstandig!”, „Wonderfull!“, „Excepţional!”, Admirabil!, „Fantastic!”, „Bravissimo!”.

 

Înainte de a termina cu adevărul prestaţia, tânăra a oferit publicului un bis la piesa lui Paul Constantinescu, „Toco-Toccatina”. 

Ana Antonia Tudose, considerată copil minune

 

Pianista Ana Antonia Tudose, considerată un copil minune, este elevă a Liceului de artă „Carmen Sylva” din Ploieşti, având-o ca profesor şi mentor pe doamna Anca Florentina Borcea. Aceasta a câştigat mai multe premii naţionale de interpretare la pian, la ediţiile Marţian Negrea, Paul Constantinescu, Ionel Perlea, Margareta Sterian. 

 

Ea a primit Premiul al III-lea, la cea de-a 11-a ediţie a Concursului Marţian Negrea, apoi Premiul I la Concursul Marţian Negrea din anul următor, la cea de-a 12-a ediţie, în 2011. La Concursul Naţional „Paul Constantinescu”, Ana Antonia Tudose a obţinut Premiul I, în 2010 şi Premiul de Excelenţă, în anii 2011, 2012 şi 2013. 

 

La Concursul Naţional „Margareta Sterian”, Antonia a primit Premiul I, în 2011 şi 2013 şi Premiul al II-lea în 2012. Tot în 2011 a luat Premiul I la Concursul Naţional „Ionel Perlea”. 

 

Ana Antonia Tudose a susţinut recitaluri de pian, la invitaţia Filarmonicii şi Muzeului de Artă din Ploieşti, la Centrul Aurel Stroe din Buşteni, la Cazinoul din Sinaia, la Clubul Armatei, fiind invitată să susţină un recital la Gala din 2015 unde vor fi desemnaţi laureaţii concursurilor aflate sub numele marei artiste „Margareta Sterian”. 

 

În acest an, pe 24 iunie, Ana Antonia Tudose a cântat alături de violonista Raluca Maria Constantin şi de George Liviu Frâncu, actor la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti.  


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…