Aristotel Căncescu, aproape de pierderea unui radio. Super FM Predeal trebuie să înceteze emisia

Aristotel Căncescu, aproape de pierderea unui radio. Super FM Predeal trebuie să înceteze emisia

CNA a decis, marţi, să nu prelungească licenţa audiovizuală a radioului Super FM din Predeal - deţinut de Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov, în prezent arestat pentru corupţie -, care va expira pe 16 decembrie, fapt care presupune că la acel moment postul trebuie să înceteze emisia.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Canaris SRL de prelungire a licenţei audiovizuale pentru postul de radio Super FM din Predeal, care va expira pe 16 decembrie.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, Super FM Predeal este un post de radio generalist, care retransmite integral programul postului Super FM Braşov.

Super FM din Braşov are o structură de programe care a fost aprobată de CNA pe 26 februarie 2013, cu producţie proprie (22,64%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (77,36%). Însă structura de programe aprobată de CNA nu a fost respectată, Super FM difuzând 19,32% programe producţie proprie şi 80,68% producţii ale altor producători.

De asemenea, Super FM nu a respectat nici structura de programe pe tipuri de emisiuni, care a fost aprobată de CNA tot pe 26 februarie 2014, difuzând mai puţine programe informative (respectiv 3,8%), faţă de cele aprobate (4,36%).

Membrul CNA Valentin Jucan a precizat în şedinţa de marţi că acest post de radio difuzează manele.

În schimb, prezent la şedinţa de marţi, Ioan Emilian Moldovan, directorul de program al Super FM Predeal, a spus că postul transmite "muzică populară, folclor şi melodii de petrecere". "Avem şi acest gen de melodii, noi preferăm să le spunem muzică de petrecere", a spus Ioan Emilian Moldovan.

Totodată, membrul CNA Valentin Jucan l-a întrebat pe acesta dacă a fost afectat conţinutul postului de radio Super FM de "intervenţiile" lui Aristotel Căncescu .

"Conţinutul dumneavoastră a fost afectat de intervenţiile domnului Căncescu, care se regăsesc în rechizitoriul DNA (Direcţiei Naţionale Anticorupţie, n.r.)? Mă refer la publicitate. S-a intervenit vreodată?", a întrebat Jucan, precizând că, potrivit rechizitoriului DNA, Aristotel Căncescu "a folosit posturile dânsului în alte scopuri decât audiovizuale".

Însă, reprezentantul Super FM a spus: "Publicitatea nu o facem noi, o face departamentul de marketing, publicitatea e inserată".

Acesta a mai spus că "nu s-a intervenit", precizând că reprezentanţii Super FM nu ţineau legătura cu Aristotel Căncescu, ci cu fratele acestuia, Antonin Căncescu.

În urma discuţiilor, "pentru" aprobarea prelungirii licenţei Super FM Predeal au votat doar cinci membri ai CNA (Florin Gabrea, Viorel-Vasile Buda , Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce "împotrivă" au votat Valentin Jucan, Lorand Turos şi Laura Georgescu.

O licenţă poate fi prelungită însă cu minimum şase voturi "pentru". Astfel, licenţa nu a fost prelungită, fapt care presupune că, în momentul expirării sale, postul Super FM Predeal trebuie să îşi înceteze emisia, dacă până în acel moment CNA nu va reveni asupra deciziei luate marţi.

Societatea Canaris SRL mai deţine o licenţă audiovizuală pentru Super FM, în Braşov, şi două licenţe pentru televiziunile Mix TV, în Braşov, şi TVF, în Făgăraş.

Asociatul unic al societăţii Canaris SRL este Aristotel Căncescu, potrivit informaţiilor publicate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

În şedinţa din 21 octombrie, Onelia Pescaru, reprezentantul societăţii Canaris, a anunţat că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, vrea să se retragă treptat din business-ul de media. În acest sens, Aristotel Căncescu a cedat deja televiziunea Mix 2 Braşov unor colaboratori ai săi.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante