B1 TV, amendat cu 20.000 de lei pentru comentarii despre Alina Gorghiu şi Adrian Năstase

B1 TV, amendat cu 20.000 de lei pentru comentarii despre Alina Gorghiu şi Adrian Năstase

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV, cu 20.000 de lei, din cauza emisiunii "Lumea lui Banciu", în care Radu Banciu a făcut mai multe comentarii - care au încălcat legislaţia audiovizualului-, referitoare la copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi la fostul premier Adrian Năstase.

B1 TV, amendat cu 20.000 de lei pentru comentarii despre Alina Gorghiu şi Adrian Năstase (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

CNA a reluat, în şedinţa de joi, votul în cazul B1 TV, după ce în şedinţa din 28 iulie niciuna dintre propunerile făcute nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Astfel, joi, membrii CNA au pornit votul de la ultimele două propuneri rămase în discuţie în acest caz: amendă de 20.000 de lei (propusă de Radu Herjeu) şi somaţie publică (propusă de Monica Gubernat).

Amenda a fost aplicată cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu au votat "împotrivă".

Sancţiunea a fost aplicat pentru încălcarea articolului 32, alineatul 1 din Codul audiovizual, potrivit căruia "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor", a articolului 33, alineatele 1 şi 3 din Cod - "Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei. Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia" - şi a articolului 40, alineatul 3 din Cod - "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Potrivit CNA, în ediţia din 10 iunie a emisiunii "Lumea lui Banciu", realizatorul Radu Banciu a făcut mai multe afirmaţii referitoare la fostul premier Adrian Năstase şi la familia acestuia. Astfel, Banciu a spus despre Năstase că este "un puşcăriaş", "un duşman al poporului", "o jigodie colosală", care "a furat România". De asemenea, Radu Banciu a făcut referire la familia lui Adrian Năstase, vorbind despre "hidoasa" soţie a acestuia şi despre "hidoşii" copii ai acestuia şi despre "nenorocita aia de Tamara, cu tot jaful ăla de la Cornu".

Pe de altă parte, în ediţia din 1 iulie a emisiunii sale, Radu Banciu a făcut referire la un avort pe care l-ar fi făcut în trecut copreşedintele PNL Alina Gorghiu , în urma unei relaţii pe care ar fi avut-o în acel moment cu Lucian Isar , care la momentul respectiv era căsătorit cu o altă femeie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

4 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală